2013-12-15 Avesteyn 1De gifbeker is voor Avesteyn nog niet leeg. Na het doelpuntloos gelijkspel op 15 september in Dinther moest Avesteyn in het Limburgse een fikse nederlaag incasseren tegen R.K.O.S.V. Achates.

Veel had Avesteyn niet in te brengen tegen een sterk spelende Achates. Via een zondagsschot kwam de thuisclub al in de derde minuut op voorsprong. Een als voorzet bedoelde bal verdween via de binnenkant van de paal achter Hein v.d. Heuvel (1-0). Natuurlijk was dat een pluspunt voor Achates, terwijl Avesteyn al vroeg de schade moest proberen te herstellen. Dat lukte niet echt, want Achates bepaalde het spel. Avesteyn kon helaas niet anders dan achter de feiten aan te lopen. Stefan v. Zutphen en Joost v.d. Heijden waren vanwege hun vijfde gele kaart niet inzetbaar, Rens v. Vugt was echter wel weer terug van een blessure. Ook hij had moeite om het spel te bepalen in het team van Avesteyn. Totaal verdiend werd het in de 26e en 30e minuut 2-0 en 3-0 en werd Avesteyn in die periode compleet weggespeeld.

In het tweede bedrijf had Avesteyn niet direct het antwoord op het snelle spel van de thuisclub. Weliswaar zochten de Dinthernaren wat meer de aanval, maar moesten telkens hun meerdere erkennen tegen de gastheren. In zijn afscheidswedstrijd had Pieter Kuijpers een unieke kans om zijn ploeg weer in de wedstrijd te brengen, maar zijn poging ging in de 61e minuut voor open doel ver over. Twee minuten later werd het 4-0, waarna Avesteyn helemaal een geslagen ploeg was. De Dinthernaren bleven echter strijden om minimaal nog de eretreffer te produceren. Dat kon in de 74e minuut, maar een strafschop van Avesteyn werd door een toch niet sterk optredende Ottersumse keeper gestopt. In het laatste kwartier kreeg Achates diverse mogelijkheden om er nog een monsterscore van te maken, maar Hein v.d. Heuvel hield weer vele ballen vakkundig tegen. Twee minuten voor tijd kwam de eretreffer toch nog. Invaller Hans v. Gerwen was de man, die dit doelpunt achter zijn naam mocht bijschrijven (4-1).

Avesteyn mag de wonden gaan likken en mag het hopen dat op 9 februari 2014, als de winterstop is afgelopen, iedereen weer fit is om het behoud in de derde klasse te kunnen garanderen.