Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2014-01-19 Sittard - HeeswijkNa een korte winterstop mocht Heeswijk weer aantreden in de 2e klasse H. De verste uitwedstrijd van het seizoen stond op het programma, op sportpark De Kroa was Sittard de tegenstander. Net als de ploeg van Marc vd Ven kende Sittard een slechte reeks voor de winterstop, voor beide ploegen was het dus zaak om 2014 goed te beginnen.

Heeswijk speelde vanwege schorsingen en blessures met een andere opstelling en dat was in de beginfase even wennen. Zo mochten de gasten niet klagen dat de scheidsrechter een lichte overtreding in de zestien niet als strafschop beoordeelde en werd een kopbal van aanvoerder Buijssen van de lijn gehaald door Dylan Davies. Halverwege het eerste bedrijf viel diezelfde Davies geblesseerd uit en moest trainer Vd Ven zijn team opnieuw aanpassen. Na deze noodzakelijke omzettingen werd Heeswijk wel langzaam sterker. Çetin Alpdogu was al enkele keren gevaarlijk, maar de grootste kans was voor Danny Aarts. Zijn inzet van dichtbij werd echter met de voeten gekeerd door de Sittard-goalie.

Na rust zette Heeswijk door en kwamen de gastheren er niet meer uit. Opnieuw was Aarts de gevaarlijkste man aan Heeswijk-zijde, maar telkens bleek de doelman een sta in de weg. Na een goed uur spelen werd het Sittardse verzet dan toch eindelijk gebroken. Een aanval over veel schijven kwam op links bij Alpdogu terecht. Middels een flitsende individuele actie omspeelde hij zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal door Aarts binnengetikt. De blauw-witten konden niet heel lang van de voorsprong genieten, want nog geen 10 minuten later verdween een van richting veranderde vrij trap van Boy Heysteeg achter de teruggekeerde Patrick Lunenburg. Heeswijk rechtte de rug en ging op zoek naar de eerste zege van dit kalenderjaar. Wouter van Dijke, Sten vd Berg en Danny Aarts waren dichtbij een treffer, maar uiteindelijk zette de sterk spelende Stef Adank zijn ploeg in de 88e minuut opnieuw op voorsprong. Op 20 meter van het doel haalde hij uit en dankzij een venijnig stuitje verdween de bal achter de doelman in het Sittardse net. De Heeswijk-supporters die ondanks de afstand meegereisd waren, werden op deze manier beloond voor hun trouwe steun!

Voor Heeswijk een belangrijke zege aan het begin van 2014, waardoor de kopgroep in zicht blijft. Het is zaak om de getoonde inzet en strijd verder te vertalen naar verzorgd voetbal, zodat opnieuw een mooie reeks neergezet kan worden. Te beginnen komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta ’18 uit Sevenum.