140126 Avesteyn-NijnselOp het Dinthers kunstgras heeft Avesteyn afgelopen zondag ook de tweede oefenpot van deze winterstop  in winst weten om te zetten. De ongeslagen koploper in de 5e klasse G Nijnsel was op bezoek. Door de afwezigheid van vele spelers werd er door trainer/coach Antwan v. Rijn een klein legertje jeugdspelers ingezet. Spelers als Martijn Swartjes, Rick Vissers, Jesse Kusters, Mark Pierlo, Mike Strik en Stan Bosch kregen de gelegenheid om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Bovendien was Dries Heerkens weer terug na een slepende blessure. Hij bekroonde zijn terugkomst met een schitterende vrije trap voor de beslissing in deze wedstrijd.

Het was voor Avesteyn een wedstrijd met twee verschillende gezichten. In de eerste helft waren de gasten de betere, terwijl in het grootste gedeelte van het tweede bedrijf Avesteyn de bovenliggende partij was. De Nijnselnaren lieten zien dat zij in hun klasse heer en meester zijn. Uit 12 wedstrijden behaalden zij maar liefst 22 punten en dat was ook op het veld te merken. Het was daarom niet verwonderlijk dat zij in de 21e minuut op voorsprong kwamen. Uit een niet goed uitgevoerde afgeslagen Nijnselse aanval kwam toen de 0-1 op de borden. Avesteyn weerde zich wel maar tot echte scoringskansen kwam men nauwelijks. Nadat Rens v. Vugt in de 38e minuut een doelpunt afgekeurd zag worden, scoorde hij drie minuten later wel een geldige treffer (1-1).

In de tweede helft liep het wat beter met Avesteyn. Zeker toen Dries Heerkens met een formidabele vrije trap zijn team op voorsprong schoot (2-1). Avesteyn controleerde de wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Het bleef tenslotte bij de 2-1, zodat ook de tweede oefenwedstrijd in winst werd omgezet.

Opstelling Avesteyn:

Glenn Buermans, Joep Konings ( 57. Mike Strik), Roy Wijlaars, Rob Kuijpers (20. Mark Pierlo), Martijn Swartjes. Rick Vissers, Stan de Laat (70. Stan Bosch), Dries Heerkens, Bart Faro (37. Jesse Kusters), Nick v.d. Heijden en Rens v. Vugt.

A.s. Dinsdag om 19.45 uur oefent Avesteyn tegen S.E.S. uit Langenboom, terwijl het oefenprogramma wordt afgesloten op zaterdag, 1 februari om 18.00 uur tegen Handel. Beide wedstrijden worden in Dinther gespeeld.