140126 Heeswijk-Sparta18Heeswijk had als voornemen voor 2014 om net als aan het begin van dit seizoen een sterke serie neer te zetten. Voorlopig zijn de mannen van trainer Marc vd Ven goed op weg. Na enig oponthoud (de aangewezen scheidsrechter was ziek en er moest op het laatste moment nog een vervanger komen) legden de Ballendonkers tegen Sparta ’18 uit Sevenum een prima pot op de mat en behaalden zo opnieuw 3 punten.

De thuisploeg begon sterke en na 5 minuten lag de 1-0 al in het net. Wouter van Dijke werd op de rand van de zestien neergelegd en Çetin Alpdogu ontfermde zich over de vrije trap. Middels een bekeken bal in de lange hoek liet hij het thuispubliek voor het eerst juichen. Daarna bleef Heeswijk sterker middels prima veldspel en goede druk op de bal, maar verzuimde het de vele kansen af te ronden. Danny Aarts, Wouter van Dijke, Jordy van Houtum en Wout Cuijpers verschenen in kansrijke positie voor het vijandelijke doel, maar telkens wist de Sparta-doelman redding te brengen. Na een half werd het goede spel dan toch opnieuw beloond. Van Dijke liep door na een terugspeelbal op de keeper en deze raakte bij het uitverdedigen de stevige billen van de Heeswijk-aanvaller. Voor de topscoorder van de blauw-witten was het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 aan te tekenen.

Na rust probeerden de Sevenummers nog een aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan enkele schoten vanaf de rand van het strafschopgebied kwamen de bezoekers, die 2e stonden in de tweede periode, niet. Zo pakte doelman Patrick Lunenburg ook weer een oude gewoonte op door de nul te houden. Aangezien de gastheren zichzelf ook niet verder beloonde op een steeds donker wordend sportpark De Ballendonk, stond de 2-0 ruststand ook na 90 minuten nog op het bord.

Voor Heeswijk een mooie start voor een nieuwe serie met overwinningen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij IVO in Helden, een nieuwe kans om verder te werken aan het goede voornemen voor 2014!