Voetbal

140202 IVO-Heeswijk_2Op het Theo Lommen sportpark in Velden traden de blauw-witten uit Heeswijk aan tegen de plaatselijke voetbaltrots Inspanning Voor Ontspanning. Voor het team van trainer Vd Ven was het zaak om de goede wedstrijd tegen Sparta ’18 een passend vervolg te geven, maar IVO bleek een lastig te nemen horde.

Heeswijk startte wel als sterkste aan de wedstrijd die door de uitstekend leidende scheidsrechter Vd Heuvel op gang was gefloten. De eerste 10 minuten waren voor de gasten, maar echt doelrijpe kansen leverde dit offensief niet op. Gedurende het eerste bedrijf kwam de thuisploeg beter in het spel, maar ook voor het doel van Patrick Lunenburg bleef het rustig. Toen iedereen met zijn gedachte al bij de thee was, werden de gasten toch nog gevaarlijk. Wouter van Dijke pikte de bal net buiten de zestien op, passeerde één tegenstander en schoot snoeihard op de paal. De ruststand bleef dus 0-0.

Direct na rust brak de wedstrijd open. Vanuit het middenveld mocht IVO-speler Willem Heijnen vrij opstomen en met een bekeken schuiver passeerde hij doelman Lunenburg. Heeswijk had daarna meer balbezit maar echte kansen werden niet gecreëerd. Na 75 minuten leek de wedstrijd definitief in het voordeel van de gastheren beslist te worden. Een voorzet van rechts werd voorbij de tweede paal door Joep Sijbers knap met links ineens uit de lucht binnengeschoten, 2-0. Dit was voor het uitteam het teken om alle remmen los te gooien en vol op jacht te gaan naar een aansluitingstreffer. Die kwam drie minuten later toen Turgay Arslan op rechts zijn tegenstander dol draaide en vervolgens afleverde bij Van Dijke. De goaltjesdief draaide kort om zijn as en schoot hoog in de korte hoek de 2-1 binnen. Niet veel later kreeg een IVO-speler zijn tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal, waardoor Heeswijk de druk nog verder op kon voeren. Vijf minuten voor tijd leverde dit de gelijkmaker op. Çetin Alpdogu nam op 20 meter van het doel een vrije trap en omdat de keeper de lastig opstuitende bal niet goed verwerkte kon Danny Aarts in de rebound de 2-2 op het scorebord zetten. Daarna probeerde Heeswijk ook nog de driepunter binnen te halen, maar ondanks enkele scrimmages voor het IVO-doel veranderde er niets meer in de score.

Deze matige pot voetbal geeft weer stof tot nadenken voor Marc vd Ven en zijn team, maar gelukkig heeft hij twee weken de tijd tot aan de volgende competitiewedstrijd. Dan komt het gevaarlijk EVVC uit Vinkel op bezoek, deze derby is een mooie gelegenheid voor Heeswijk om zich weer van zijn beste kant te laten zien.