Voetbal

Avesteyn-logoNa de 3-0 overwinning op 29 september van het vorige jaar wist Avesteyn afgelopen zondag een verdienstelijk gelijkspel te behalen bij Rhode, de nummer drie van de 3e klasse D. Het werd een doelpuntloze puntendeling waarmee Avesteyn als uitspelende club het meeste baat had. De oranjezwarten verschenen in St. Oedenrode niet met de sterkst mogelijke opstelling. Trainer/coach Antwan v. Rijn kon niet beschikken over zijn aanvoerder Roy Wijlaars wegens een schorsing.  Spits Lars v. Lee en Roel van de Leest zijn herstellende van blessures.

In het eerste half uur ontspon zich een op en neergaande strijd, waarbij de beste kansen toch wel voor Avesteyn waren. Daarna werd de thuisclub wat sterker, maar ook Rhode kon niet echt een vuist maken. De kansen in die eerste helft waren op één hand te tellen.

In de tweede helft begon Avesteyn wederom sterk. Rens v. Vugt schoot in de 47e minuut maar net over, terwijl diezelfde speler acht minuten later wederom het vizier niet op scherp had staan. Ook de thuisclub liet van zich horen. Zo schoot in de 66e minuut een Rooise spits maar net naast het doel van Hein v.d. Heuvel, wat achteraf de enigste echte kans bleek te zijn. In het laatste kwartier zette de thuisclub nog even aan, maar de oranje Avesteyn-muur hield knap stand. In die periode was Avesteyn zeker zo gevaarlijk uit de counter. Het bleef tenslotte bij deze doelpuntloze puntendeling, waarbij Avesteyn als gast het meest tevreden mee was.