140216 Heeswijk-EVVCSinds de winterstop heeft trainer Marc vd Ven een basisplaats ingeruimd voor Wouter van Dijke. In de thuiswedstrijd tegen EVVC uit Vinkel liet de Heeswijk-spits zien waarom. Met drie doelpunten sloopte hij hoogstpersoonlijk de Vinkelse defensie en bezorgde de blauw-witten in deze derby de drie punten, 3-2!

Van Dijke had niet lang nodig om zijn eerste van de middag aan te tekenen. Nog geen 3 minuten nadat de uitstekende scheidsrechter Verstappen de wedstrijd op gang blies, werd hij de diepte ingestuurd door Turgay Arslan. De aanvaller gebruikte handig zijn lichaam, omspeelde hiermee verdediging en doelman en kon vervolgens eenvoudig de 1-0 aantekenen. Na een klein kwartier nam EVVC het initiatief over en de gasten drukten de thuisploeg terug op eigen helft. Na ruim een half uur leidde dit ook tot de gelijkmaker. Een voorzet van links werd door de kleinste man aan Vinkel-zijde, Pim vd Doelen, met een bekeken boogballetje over doelman Lunenburg in het doel gekopt. EVVC bleef sterker en enkele minuten later viel een voorzet vanaf rechts pardoes voor de voeten van Gerwin vd Boom. Dit buitenkansje liet de klasbak uit Berlicum zich niet ontnemen en ongenadig hard joeg hij de bal in het Heeswijk-doel, 1-2. Gelukkig voor Heeswijk was Van Dijke scherp, want vlak voor rust reageerde hij het beste op een diepe bal van Jordy van Houtum. Vanaf de middenlijn stoomde hij op richting het doel van Rick van Aalst en met een bekeken schuiver in de lange hoek zette hij de 2-2 ruststand op het bord.

Na rust ging de storm van de gasten uit Vinkel wat liggen en werd het een gelijkopgaand duel. Op het steeds zwaarder wordende veld werd veel strijd geleverd en hielden de ploegen elkaar in evenwicht. In de 65e minuut liet Heeswijks-topscoorder weer van zich spreken. Een vrije trap vanaf links werd door Çetin Alpdogu ingedraaid en Van Dijke kopte voor de uitstormende doelman Van Aalst de 3-2 binnen. Daarna kregen beide teams nog volop kansen op meer doelpunten. Zo hadden Van Dijke en Alpdogu de wedstrijd definitief in het slot gooien voor het thuisteam, maar aan de andere kant waren Roel vd Heijden en Gerwin vd Boom ook nog dichtbij de gelijkmaker voor EVVC. Uiteindelijk bleef de 3-2 stand op het scorebord staan en daarmee haalde Heeswijk 3 belangrijke punten binnen.

Een gelijkspel had de verhoudingen misschien beter weergegeven, maar door deze zege houdt het team van Vd Ven aansluiting bij de top in de 2e klasse H. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij hoogvlieger NWC uit Asten. Aan Heeswijk de taak om deze zege een passend vervolg te geven.