2014-02-23 NWC- HeeswijkMet 10 punten uit 4 wedstrijden is Heeswijk goed gestart in 2014 en is de aansluiting met de kopgroep weer gemaakt. De nu volgende wedstrijden bepalen het verdere verloop van de competitie voor de blauw-witten, want alle topploegen staan op het programma. Na carnaval wachten ZSV en Venlosche Boys, maar eerst werden in Asten de degens gekruist met de plaatselijke trots NWC.

Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. De snelle spitsen Blaycher en Van Deursen werden veelvuldig aan het werk gezet, maar tot echt gevaar leidde dit niet voor het doel van Patrick Lunenburg. Halverwege de eerste helft een vervelend moment voor Heeswijk-speler Stef Adank, toen Van Deursen in een duel op de zijlijn op zijn knie ging staan. De scheidsrechter van dienst beoordeelde het niet als overtreding, maar voor Adank betekende dit wel einde wedstrijd. De sfeer werd even grimmig, maar de spelers behielden daarna de rust. Net voor de thee was Heeswijk nog dicht bij een doelpunt, toen een vrije trap van Camiel van Doorn door doelman Brusewitz net uit de benedenhoek kon worden getikt.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Het thuisteam had het betere van het spel, maar werd alleen gevaarlijk uit standaard situaties. Een vrije trap van Van Brussel werd door Lunenburg knap gestopt en in de rebound kopte de instormende Rezaie over. Een kwartier voor tijd slalomde de razendsnelle linksbuiten Mulder als een waar Olympisch skiër door de Heeswijk-defensie, totdat hij werd neergelegd door de inglijdende Sten vd Berg. De terecht gegeven strafschop werd door Youri van Brussel koel door het midden benut, 1-0. Middels de ingevallen Tom Sleddens kwam er vervolgens meer voetbal in de ploeg van trainer Vd Ven en gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. De defensie van NWC bleef echter standvastig en verder dan een houdbare inzet van Van Doorn na een afgeslagen vrije trap van Çetin Alpdogu kwam Heeswijk niet.

Door schorsingen en blessures wordt de selectie van het vaandelteam uit Heeswijk wat dun, maar gelukkig kan er vanwege de carnaval een week langer aan het herstel gewerkt worden. Daarna komt koploper ZSV uit Zeilberg op bezoek, opnieuw een topwedstrijd dus voor De Ballendonkers.