Voetbal

140309 Heeswijk_-_ZSVNadat de carnaval weer verwerkt was middels twee stevige trainingen stond het Heeswijk van trainer Marc vd Ven vandaag voor de pittige opgave om koploper ZSV te verslaan. De Zeilbergers staan fier bovenaan in de 2e klasse H en daarnaast ontvangen ze binnenkort JVC Cuijk in de kwartfinale van het bekertoernooi. Een mooie uitdaging dus voor de blauw-witten.

De door blessures en schorsingen gehavende thuisploeg begon ondanks de vele afwezigen aanvallend aan het duel. De koploper werd onder druk gezet en middels een gezonde portie strijd ontspon zich een boeiend duel. Wouter van Dijke werd vanaf de zijkanten meerdere malen gezocht, maar de Heeswijk-topscoorder was nog niet scherp in zijn aannames voor de goal.

ZSV werd aan de andere kant ook enkele malen gevaarlijk, maar ook de snelle spitsen Verlijsdonk, Kuunders en Vd Berg hadden het vizier nog niet op scherp staan. In de 25e minuut kwam ZSV wel op voorsprong. Een vrije trap van achteruit werd doorgekopt en de opstomende Maarten Kuunders rondde beheerst af met links, mede omdat de Heeswijk-defensie te slap ingreep. Een minuut later had de 1-1 al weer op het bord kunnen staan, toen Danny Aarts in kansrijke positie besloot de bal af te leggen op Van Dijke in plaats van zelf af te drukken. De ZSV-goalie dook net voordat Van Dijke wilde schieten op de bal en werd hierbij geraakt door de spits van Heeswijk. In het tumult dat hierna ontstond duwde ZSV’er Vd Manakker Van Dijke omver en hij kreeg hiervoor de rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Vereijken. Tegen tien man kreeg het thuisteam voor rust nog enkele kansjes op de gelijkmaker, maar deze bleef tot aan de thee uit.

Na rust bracht Vd Ven Stefan Lucius voor Mathijs van Os en daarmee kwam er nog meer voetbal in de ploeg. Dit leidde nog niet direct tot kansen op de gelijkmaker aangezien het harde, hobbelige veld de beslissende pass vaak bemoeilijkte. Na 70 minuten werd de ZSV-verdediging dan toch eindelijk verslagen. In een scrimmage op de 16-meter behield Lucius het overzicht en bediende Van Dijke. De goaltjesdief kapte zich knap vrij en schoot met links snoeihard de 1-1 binnen.

Heeswijk wilde meer en ging op zoek naar drie punten. Hierbij vergat het in de laatste minuut de restverdediging, waardoor ZSV met 4 tegen 3 ten aanval trok. Uiteindelijke produceerde Kuunders slechts een rollertje waardoor Patrick Lunenburg de bal kon oprapen en het spel snel hervatte op aanvoerder Van Doorn. Die stuurde vervolgens de onvermoeibare rechtsback Juul Heerkens diep en deze bediende met een afgemeten voorzet de ingevallen supersub Toine Smulders bij de 2e paal. Volledig vrijstaand wist hij heel beheerst met binnenkant rechts de 2-1 op het scorebord te zetten en daarmee het zonovergoten sportpark De Ballendonk in extase te brengen. Nadat Kuunders in blessuretijd nog een laatste kans voor ZSV overschoot, waren de drie punten binnen voor het thuisteam.

Heeswijk houdt hiermee de aansluiting met de kopgroep en mag volgende week bij mede-koploper Venlosche Boys proberen om zich weer te gaan mengen in de titelstrijd.