Voetbal

2014-03-09 Avesteyn-Boekel SportZeven punten uit drie wedstrijden na de winterstop is voor Avesteyn een gemiddelde om van te dromen. Deze droom kwam afgelopen zondag uit na de eclatante 3-1 overwinning in de derde klasse D tegen Boekel Sport. Al vroeg kwam

Avesteyn op voorsprong. Op aangeven van aanvoerder Roy Wijlaars was het Dries Heerkens, die in de 2e minuut Avesteyn op voorsprong bracht met een fenomenaal doelpunt(1-0). Na deze superstart ging Avesteyn goed door. Vijf minuten voor de pauze moest Hein v.d. Heuvel ingrijpen om een dot van een kans van Noud v. Stiphout ongedaan te maken. Ook goalgetter Sjoerd Vogels was op slag van rust gevaarlijk maar zijn kopbal ging toen maar net over het Avesteyn-doel.

In de tweede helft probeerden de gasten de achterstand weg te poetsen door druk te zetten op de Avesteyn-verdediging. De vaak met diepe ballen opererende Boekel-Sport werd een prooi voor de uitblinkende aanvoerder Roy Wijlaars en zijn kompanen. Sensatie was er in de laatste 10 minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter de Wit uit Grave. In de 85e minuut was het Stan de Laat (hij was weer terug van een blessure), die uit een scrimmage de 2-0 kon aantekenen. Uiteraard was de strijd toen gestreden, hoewel in de 93e minuut de gasten uit een vrije trap terugkwamen. In de 95 (!)e minuut  hielp een verdediger van Boekel-Sport Avesteyn nog een handje door uit een counter van de thuisclub de bal in eigen doel te schieten (3-1).