Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2014-03-16 VenloseBoys-HeeswijkNa de uitstekende zege op koploper ZSV vorige week mocht het vaandelteam van VV Heeswijk aan de Alde Wielerbaan in Venlo aantreden tegen de nieuwe lijstaanvoerder Venlosche Boys. Op een uiterst moeilijk bespeelbaar veld was er voor het publiek weinig te genieten, maar uiteindelijk bleven de drie punten terecht in Venlo.

Het thuisteam startte het sterkst aan de wedstrijd, spelmaker Fouad Boulayounne was sterk aan de bal en stuurde regelmatig de snelle voorwaartsen uit Venlo, Van Veggel en Polman, diep. Echt gevaarlijk werd dit echter nog niet. De blauw-witten uit Heeswijk probeerden voetballend kansen te creëren, maar onnauwkeurigheid voorkwam dat de ploeg van trainer Vd Ven dreigend kon worden. Na 25 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afgeslagen aanval werd opnieuw voorgezet en bleef in de doelmond voor Patrick Lunenburg hangen. Een Venlo-speler was attent om middels een beslissend tikje de Heeswijk-doelman te verschalken, 1-0. Vervolgens kwam Heeswijk iets beter in de wedstrijd, maar alleen vanuit een vrije trap van Van Doorn en een afstandsschot van Sleddens kwamen de gasten enigszins in de buurt van het Venlosche doel.

Na rust begon Heeswijk sterk. Enkele prima aanvallen werden op de hobbelige grasmat gelegd, maar telkens ontbrak het aan een goede beslissende pass. Jordy van Houtum was wel een keer gevaarlijk met een schot van 18 meter, dat maar net voorlangs ging. Na een kwartier verviel het uitteam weer in te slordig spel, waardoor de Venlo-defensie eenvoudig op de been bleef. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de gastheren ook steeds gevaarlijker vanuit de counter. Met name Luke van Veggel was twee keer dichtbij de beslissing in de wedstrijd, maar één keer legde hij de bal slecht af op de mee opgekomen Rick Polman en de tweede keer belandde zijn kopbal op de paal. Heeswijk werd nog één keer gevaarlijk uit een vrije trap die door Sten vd Berg ingekopt werd, maar ternauwernood van de lijn gehaald werd.

Te veel spelers binnen het team van Marc vd Ven haalde niet hun gebruikelijke niveau, waardoor de zege van Venlosche Boys dus terecht te noemen was. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Berghem Sport voor Heeswijk, een mooie kans om revanche te nemen.