Voetbal

2014-03-16 Avantie31-AvesteynNa de bewogen wedstrijd tegen Herpinia was er een competitiewedstrijd voor Avanti tegen Avesteyn.
Na het 1-4 verlies voor de winterstop had Avesteyn iets goed te maken.
Avesteyn maakte echter vanaf het begin een enigszins

ongeorganiseerde indruk.Tot overmaat van ramp viel Lars van Lee uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Ron van Driel. Ondanks dat kwam Avesteyn hierna iets beter in het spel wat in de 30 minuut, na een prima opgezette aanval, resulteerde in een goede kans voor Dries Heerkens. Helaas kon de keeper van Avanti de bal keren. In de 43 minuut kwam Avanti toch op voorsprong door een doelpunt van Stef Smits. Avesteyn liet misschien inmiddels iets beter voetbal zien maar Avanti speelde met wat meer wat opportunisme. Met een 1-0 ruststand kon het nog alle kanten op. Direct na de rust scoorde Avanti door een fout in de Avesteyn-defensie, 2-0. In de 54 minuut viel Roy Wijlaars uit na een onfortuinlijk opgelopen knieblessure na een noodzakelijk verdedigende ingreep. Rick Vissers kwam in zijn plaats. Direct daarna scoorde Geert van Heeswijk 3-0 uit een corner. Dat hieraan een schijnbare overtreding op Wesley Verkuijlen vooraf ging werd door de prima leidende scheidsrechter anders beoordeeld. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was er slechts hoop dat de stand niet nog dramatischer vorm aan zou nemen. Het geloof was er niet meer. Nicky Hendriks scoorde in de 81-ste minuut zelfs nog de 4-0. Er kan gesteld worden dat er sprake was van een offday voor de Dintherse ploeg.