Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

140323 Heeswijk-BerghemSportOp een sfeervol sportpark De Ballendonk ontving het vaandelteam van VV Heeswijk vandaag nummer voorlaatst Berghem Sport. Het zaterdagteam van de blauw-witten vierde hun behaalde kampioenschap en het 2e elftal had ook een belangrijke stap

gezet richting de titel, dus als vlaggenschip van de vereniging kon het team van trainer Marc vd Ven niet achterblijven.

De thuisploeg nam dan ook direct het initiatief. Vanwege blessures en een schorsing was de basiself weer enigszins door elkaar gehusseld, waardoor de goede intenties nog niet direct op het veld zichtbaar werden. Omdat vanuit Berghem-zijde slechts zeer beperkt de aanval gezocht werd, bleven de gastheren wel druk houden op het doel van de uitstekende keeper Martin Roelofs. Het duurde tot de 30e minuut voordat het overwicht ook in doelpunten vertaald werd. Een afgeslagen corner werd door Danny Aarts naar de vrijstaande Turgay Arslan gespeeld. Na het typerende kap- en draaiwerk van de Turkse baltovenaar belandde zijn afgemeten voorzet op het hoofd van Sten vd Berg, die doelman Roelofs met een harde kopstoot kansloos liet. Niet veel later volgde ook de 2-0 en opnieuw was Arslan de aangever. Nu was zijn voorzet op maat voor Wouter van Dijke, die zoals gebruikelijk dit seizoen, met dit soort buitenkansjes wel raad weet.

Na rust een zelfde spelbeeld, Heeswijk was langdurig in balbezit en zocht naar gaatjes in de Berghem-defensie. Na een klein uur voetballen volgde de beslissing in de wedstrijd. De weer fitte Rob Tips werd alleen richting het doel van de gasten gestuurd, maar net voordat hij uit wilde halen werd hij binnen de zestien onreglementair gestuit. Voor scheidsrechter Puts was dit voldoende reden om de bal op de stip te leggen en de ongelukkige Berghem-verdediger met rood van het veld te sturen. Heeswijk-topscoorder Van Dijke mocht aanleggen om nog een doelpunt aan zijn totaal toe te voegen en hij faalde niet van 11 meter, 3-0. Tegen tien man werd het helemaal een ongelijke strijd en liep de score verder op. Van Dijke scoorde zijn 3e van de middag met links en in de slotfase zetten Danny Aarts en Jordy van Houtum de 6-0 eindstand op het scorebord. Het was aan doelman Roelofs te danken dat de score niet richting dubbele cijfers ging. Een compliment aan de spelers uit Berghem die tot het eindsignaal sportief bleven strijden voor een beter resultaat.

Over 2 weken staat de derby tegen het sterke Prinses Irene in Nistelrode op het programma. Inzet is dan de 5e plaats op de ranglijst om aansluiting te houden bij de kopgroep in de 2e klasse H.