140323 Avesteyn-FestilentMooi was het niet altijd, maar het vaandelteam van Avesteyn hield de punten in Dinther na een meer spannende dan goede wedstrijd tegen het Zeelandse Festilent. In de heenwedstrijd op 29 oktober van het vorige jaar hielden beide kemphanen elkaar nog in evenwicht (1-1). Thuis moesten de toeschouwers wachten tot de 99e (!!) minuut, toen de lange Avesteyn-spits Nick v.d. Heijden zijn team de Zeelandse bezoekers de knock-out gaf.

Avesteyn startte de wedstrijd met een lange lijst geblesseerden. De spitsen Rens v. Vugt en Lars v. Lee en aanvoerder Roy Wijlaars moesten lijdzaam toezien, dat Avesteyn zeer gehandicapt binnen de Dintherse lijnen verscheen. Vooral in de eerste twintig minuten hadden de oranjezwarte Avesteyners het moeilijk. Zeker toen de gasten al in de 10e minuut op voorsprong kwamen. Maikel Korbmacher stond toen vogelvrij voor de Avesteyn-goalie Hein v.d. Heuvel en kon gemakkelijk intikken (1-0). Avesteyn had dus de moeilijke taak om te proberen daar iets tegenover te stellen. Stefan v. Zutphen had in de 21e minuut daarvoor een goede mogelijkheid, maar zijn inzet voor open doel miste de precisie. Ook Festilent zag zich gesterkt door de vroege voorsprong en was er voor de Avesteyn-defensie volop werk om de Zeelandse drang tot het nulpunt te reduceren. Geleidelijk kreeg de thuisclub ook goede kansen. Zo was Joost v.d. Heijden in de 35e minuut kort bij de gelijkmaker maar hij trof de lat van keeper Martijn de Louw. Op slag van rust kwamen de oranjezwarten toch op gelijke hoogte. Stan de Laat kopte toen raak uit een hoekschop (1-1).

In de tweede helft kwam Avesteyn als herboren uit de kleedkamer. Men nam het initiatief van de gasten over en gaf die eigenlijk niet meer af. In de 56e minuut had wederom Stan de Laat de kans om zijn club meer te geven, maar zijn poging werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Het bleef een open strijd, waarbij de thuisclub de betere was. De bezoekers uit Zeeland waren moegestreden, terwijl Avesteyn nog adem over had. Vanaf minuut 80 was Avesteyn heer en meester op het veld en begon men met het slotoffensief. Wederom leek het naar een puntendeling te gaan. Doordat de gasten de hele wedstrijd met tijdrekken bezig waren, liet scheidsrechter Grosveld maar liefst 10 minuten langer spelen. In de 96e minuut was de wedstrijd bijna beslist, maar Nick v.d. Heijden schoot toen maar net over de kruising van het vijandelijke doel. Drie minuten later werd diezelfde Nick v.d. Heijden alsnog matchwinnaar door een beslissend schot doeltreffend af te ronden (2-1). Uiteraard bleef het bij deze stand, waarmee de Avesteyners de gedeelde vierde plaats bezetten in de 3e klasse D. Hoe kan het verkeren in een klasse, waar 9 (!!) teams vlak bij elkaar bivakkeren.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Joep Konings, Rob Kuijpers, Martijn Swartjes (67. Rick Vissers), Bjorn v.d. Berg, Wesley Verkuijlen, Stefan v. Zutphen, Dries Heerkens, Nick v.d. Heijden, Stan de Laat en Joost v.d. Heijden.

a.s. Zondag is er een inhaalprogramma en is Avesteyn vrij. Wel is er een vriendschappelijke wedstrijd op donderdag, 27 maart  in Vorstenbosch. De plaatselijke Boys spelen dan om 20.00 uur tegen Avesteyn.