140406 PrinsesIrene-HeeswijkIn de Bernhezer derby ging Heeswijk op bezoek bij Prinses Irene om uit te maken wie als ‘best of the rest’ aansluiting mocht houden met de top 4 in de 2e klasse H. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door beide teams op indrukkende wijze een minuut stilgestaan bij het veel te vroege overlijden van EVVC-trainer John van Nielen. Daarna werd op het prima kunstgrasveld op het mooie sportpark De Schellen afgetrapt voor wat een mooi voetbalgevecht zou worden.

De gasten hadden het goede gevoel vanuit Heeswijk (het 2e elftal van de blauw-witten behaalde het kampioenschap in de reserve 2e klasse) meegenomen en begon sterk aan de wedstrijd. Middels een tactische omzetting op het middenveld nam het uitteam direct het initiatief. Vanuit verzorgd positiespel was het meeste balbezit voor de ploeg van trainer Vd Ven en bij balverlies wist Heeswijk middels goed drukzetten de bal ook snel weer te veroveren. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Ballendonkers ook steeds gevaarlijker. Het duurde echter tot de 35e minuut voordat de 0-1 viel. Rob Tips reageerde alert op een afgeslagen bal en zijn voorzet belandde op het hoofd van Tom Sleddens die doelman Van Venrooij tegendraads verschalkte. Niet lang daarna werd de Irene-doelman opnieuw verslagen. Wout Cuijpers stoomde op over rechts en bediende Turgay Arslan. Na zijn gebruikelijke kap- en draaiwerk gaf hij strak voor en bij de eerste paal tikte Tips beheerst de 0-2 binnen. Net voor rust had diezelfde Tips de wedstrijd al kunnen beslissen, maar volledig vrij voor doel raakte hij de voorzet van Jordy van Houtum niet afdoende voor een doelpunt.

In de rust had trainer Groenendijk enkele omzettingen doorgevoerd bij het thuisteam waardoor ze sterk startten aan het 2e bedrijf. Na 10 minuten was de grootste storm echter al weer geluwd voor het doel van Heeswijk-goalie Lunenburg en had opnieuw de 0-3 op het bord gezet kunnen worden. Wout Cuijpers omzeilde slim de buitenspelval en ging alleen op het Nistelrodense doel af. Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit, waardoor Van Venrooij zijn imposante lijf er op tijd voor kon gooien. Na 65 minuten veranderde een knullige miscommunicatie in de Heeswijk-defensie de wedstrijd volledig. Een voorzet van Farneubun ging ongevaarlijk voorlangs maar doordat Lunenburg coachte greep Stef Adank toch in. Met zijn sliding zorgde hij echter ongelukkig voor de 1-2. Met nieuw geloof in de harten en energie in de benen ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Niet veel later viel een voorzet van rechts voor de voeten van Jeroen Bekkers en die zette met een bekeken schuiver de 2-2 op het bord. Irene bleef vervolgens sterker en het was rechtsback Koen Pittens die met een prachtig afstandsschot met links de 3-2  scoorde in de 77e minuut. Binnen een kwartier was de wedstrijd die Heeswijk al lang had moeten beslissen volledig omgedraaid. Een inzet van Tom Sleddens zorgde vlak voor tijd helaas niet voor de 3-3, waardoor het seizoen van blauw-witten nu als een nachtkaars dreigt uit te gaan.

Tegen het reeds gedegradeerde HVV uit Helmond mag Heeswijk volgende week proberen om deze dreun te verwerken.