Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

140406 Avesteyn_fotoNa de 3-1 zege op 3 november moest Avesteyn afgelopen zondag in Venhorst genoegen nemen met een doelpuntloze puntendeling. Over de hele wedstrijd gezien had Avesteyn meer verdiend, maar als de overigens kleine kansen van de oranjezwarten niet worden

verzilverd dan is dit gelijkspel de juiste verhouding.

vesteyn startte in Venhorst wederom gehandicapt. Spits Rens v. Vugt en verdediger Rob Kuijpers waren geblesseerd en Martijn Swartjes moest toezien in verband met zijn 5e gele kaart. Daar tegenover was de andere spits Lars v. Lee er weer bij, maar stond nog niet in de basiself. Ook middenvelder Roel v.d. Leest zat op de bank, maar kon na 10 maanden blessureleed kort zijn rentree maken in het vaandelteam van trainer-coach Antwan v. Rijn.

Beide teams waren twee van de negen kandidaten, die in de 3e klasse D nog degradatieproblemen hebben. Op de nul spelen was dus het credo. De eerste echte kans was voor Avesteyn. Linkerspits Joost v.d. Heijden stond toen vogeltje vrij voor de Venhorstse keeper Jeroen Emonds. Zijn schot was echter te slap om deze sluitpost in problemen te brengen. Weliswaar was het eerste kwartier voor de thuisclub, maar Avesteyn nam het initiatief over zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Zo was aanvoerder Roy Wijlaars (hij was weer terug van een blessure) in de 38e minuut kort bij de openingstreffer maar de Venhorstse goalie redde ternauwernood. Enkele minuten voor de pauze was Venhorst wat meer te vinden voor het Avesteyn-doel, maar o.a. jeugdspeler Rick Vissers was in de defensie heer en meester en was opbouwend ook voor schrijver van dit verslag the man of the match.

In de tweede helft nam Avesteyn het initiatief weer over en hadden de gastheren weinig in te brengen tegen de aanvallende bedoelingen van de Dinthernaren. Kansen waren er ook nu weer, maar of ze werden niet benut of de verdediging van Venhorst moesten een groot aantal hoekschoppen toestaan. Maar dank zij de lengte van Nick v.d. Heijden en de inmiddels ingevallen Lars v. Lee was er voor Avesteyn geen succes weggelegd. Beide teams kregen dus hun zin door de nul te houden.

In de 3e klasse D blijft het dringen om de degradatie te ontlopen, terwijl de topploegen puntenverlies leden.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Joep Konings, Rick Vissers, Roy Wijlaars, Bjorn v.d. Berg, Wesley Verkuijlen ( 57. Ron v. Driel), Stefan v. Zutphen, Dries Heerkens, Nick v.d. Heijden (82. Roel v.d. Leest), Stan de Laat en Joost v.d. Heijden (46. Lars v. Lee).

A.s. Zondag komt kampioenskandidaat Margriet op bezoek in Dinther. Op 10 november won Avesteyn in Oss erg knap met 5-2.