140413 Heeswijk-HVV_HelmondNa de verloren derby van vorige week, stond deze week het verplichte nummer tegen HVV op het programma. De roemruchte Helmondse club staat strak onderaan in de 2e klasse H met slechts 5 punten

uit 22 wedstrijden. Iedereen verwachtte vooraf dus een zege voor de Heeswijkers.

De thuisploeg begon dan ook met veel aanvallend ingestelde spelers aan de wedstrijd. Het duurde tot de 11e minuut voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Een corner van Çetin Alpdogu werd bij de eerste paal door Camiel van Doorn verlengd tot bij Rob Tips. De aanvaller schoot vervolgens bij de 2e paal knap de 1-0 binnen. De gastheren bleven vervolgens duidelijk de bovenliggende partij, maar door slordige passing liet de 2-0 nog even op zich wachten. Natuurlijk was het Wouter van Dijke die in deze wedstrijd zijn doelpuntjes meepikte. Na goed onderscheppen van Tom Sleddens scoorde de goaltjesdief eerst met links de 2-0 en even later tikte hij met rechts een voorzet van Alpdogu binnen. HVV werd in het laatste kwartier nog gevaarlijk doordat de Heeswijk-defensie niet altijd doortastend genoeg ingreep, maar doelman Lunenburg en de bovenkant van de lat voorkwamen een Helmonds doelpunt.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Het thuisteam was veel sterker en loerde op kansen om de score verder op te laten lopen. Van Dijke scoorde na 3 minuten in de 2e helft al de 4-0, waarmee de topscoorder zijn totaal op 20 goals bracht dit seizoen. Een klein kwartier later schoot Danny Aarts, met een bekeken schuiver in de korte hoek vanaf 17 meter, de 5-0 binnen. Daarna duurde het even voordat er opnieuw gejuicht kon worden. In de tussentijd moest Lunenburg met enkele prima reddingen handelend optreden, maar de betrouwbare doelman hield zijn doel schoon. Diverse spelers lieten vervolgens kansen liggen op de 6-0, maar in de laatste 10 minuten mochten de armen van het thuispubliek nog 3 keer de lucht in. Alpdogu schoot eerst met rechts strak en hoog de 6-0 binnen. Niet lang daarna zorgde Turgay Arslan met een prachtige stift voor het mooiste doelpunt van de middag, 7-0. Direct na de aftrap van HVV werd de bal ingeleverd bij Heeswijk en werd Alpdogu van achteruit diep gestuurd. De rappe aanvaller was alert en zorgde met links voor het slotakkoord, 8-0.

Het team van trainer Marc vd Ven wipt door deze zege weer over Prinses Irene heen en sluit aan bij de kopgroep. Na Pasen wacht de uitwedstrijd bij Erp, dat als koploper in de 3e periode in een uitstekende vorm verkeert.