140413 Avesteyn_MargrietIn de heenwedstrijd op 10 november van het vorige jaar won Avesteyn in Oss nog met duidelijke cijfers van Margriet. Een klein half jaar later was er in Dinther geen eer te behalen tegen de grootste titelkandidaat in de 3e klasse D.

Toentertijd kwam Avesteyn met een heel ander elftal binnen de lijnen, terwijl afgelopen zondag vele spelers om uiteenlopende redenen niet aanwezig waren. Het was daarom behelpen op eigen Dintherse bodem. De uiteindelijke 0-3 overwinning was overigens dik verdiend te noemen voor de gasten uit Oss. Bij Avesteyn was er nauwelijks beleving te merken in haar vertoonde spel. Natuurlijk was men weer zwaar gehandicapt, maar dat is al weken zo. Nee, het was de hele wedstrijd door alles Margriet wat de klok sloeg. Het was al direct na het beginsignaal van scheidsrechter Oppers uit Landhorst duidelijk dat de Ossenaren in Dinther op revanche belust waren. De oranjezwarten werden van meet af aan in de verdediging gedrukt. Pas in de 20e minuut noteerden we de eerste Avesteyn-kans. Toen was het spits Nick v.d. Heijden, die uit een goede scoringskans over het Osse doel schoot. Margriet was de bovenliggende partij, maar de geboden kansen werden aanvankelijk niet benut. Lars Vissers was in de 24e minuut kort bij de openingstreffer , maar zijn achterwaartse poging ging toen maar net over. Het bleek echter maar uitstel van executie, want twee minuten later werd het alsnog 0-1, doordat de Avesteyn-goalie uit een hoekschop de bal niet goed inschatte en het leer in eigen doel stompte. Vervolgens werd Avesteyn snel op een onoverbrugbare achterstand gezet. Ferhat Coskun scoorde in de 38e minuut de tweede Osse treffer, terwijl Rick v. Rodijnen dat vier minuten later dat dunnetjes overdeed, 0-3.

Ook in de tweede helft had Avesteyn weinig in te brengen tegen de snelle en gevaarlijke Osse spitsen. Avesteyn's trainer Antwan v. Rijn offerde in de 55e minuut een verdediger op voor een spits,  waarna er even een opleving was in de Dintherse formatie. Margriet liet de teugels wat vieren en Avesteyn kon niet beter; dat was in het kort het  verslag in een notendop van dat tweede bedrijf. Wel had invaller spits Bart Faro in de 84e minuut nog een kans om de eer voor Avesteyn te redden, maar zijn schot deed de bal in grijpgrage handen van Rob Ooms van Margriet belanden.

Deze gevoelige nederlaag kwam voor Avesteyn hard aan, want men zakte in hun klasse van de vijfde naar de (nog veilige) negende plaats. Met nog een uitwedstrijd bij Herpinia en de afsluiting van de competitie op 4 mei thuis tegen Stormvogels '28 nog voor de boeg, zullen de oranjezwarten nog flink aan de bak moeten.