140427 Erp-HeeswijkNa het vrije Paasweekend mocht het vaandelteam van VV Heeswijk vandaag aantreden tegen de andere blauw-witten in de 2e klasse H, Erp. De ploeg van trainer Koenraadt kende een moeizame start in hun debuutjaar in de 2e klasse, maar na een sterke serie in 2014 begonnen ze deze wedstrijd als koploper in de 3e periode. Het team van trainer Marc vd Ven was dus gewaarschuwd.

Ondanks deze waarschuwing vooraf was de thuisploeg na 2 minuten al gevaarlijk. Een scherpe vrije trap van Dieuwe vd Heijden werd door Teun de Vocht volledig vrijstaand over het doel van Patrick Lunenburg gekopt. Daarna was Heeswijk de beter voetballende ploeg en kreeg het via de niet volledig fitte Wouter van Dijke enkele kansjes op de openingstreffer, maar de topscoorder kwam niet tot een doeltreffende poging. Het thuisteam bleef met name gevaarlijk uit standaardsituaties. Met Vd Heijden, Ramon Bongers en Youri Vissers heeft Erp 3 specialisten in huis. Dat Vissers een specialist is bewees hij na ruim 20 minuten met een vrije trap, die over de Heeswijk-muur tegen de buitenkant van de paal werd geschoten. Omdat Erp de gasten liet voetballen werd de druk langzaam opgevoerd en werd smaakmaker Turgay Arslan steeds vaker in stelling gebracht. De stylist in Heeswijk-dienst zette na een half uur spelen ook de 0-1 op het scorebord. De sterk spelende Sten vd Berg werd op rechts diepgestuurd door Camiel van Doorn. Hij omspeelde zijn tegenstander en legde de bal terug op Arslan. Vanaf 15 meter plaatste hij de bal met rechts prachtig in de linkerbovenhoek. Tot aan de rust creëerde Heeswijk geen kansen meer.

Na rust een ander Erp, de ploeg zette meer druk en daardoor kon Heeswijk niet meer het spel van voor de rust op de mat leggen. Erp voerde de druk langzaam op, maar grote kansen, op de nog altijd gevaarlijke vrije trappen en corners na, werden er niet gecreëerd. Omdat het uitteam de bal steeds moeilijker vast kon houden voorin, kreeg de koploper in de 3e periode steeds meer het gevoel dat er toch nog iets te halen was deze middag. In de 70e minuut viel de op dat moment verdiende gelijkmaker en opnieuw lag hier een standaardsituatie aan de basis. Een indraaiende vrije trap werd in eerste instantie weggewerkt, maar de bal werd opnieuw ingebracht door linksbuiten Vd Heijden. Zijn afgemeten voorzet viel op het hoofd van spits Koen van Deurzen die hoog boven iedereen uit torende en zo de 1-1 binnenkopte. Daarna bleef Erp sterker maar vanuit de counter werd Heeswijk ook weer een enkele keer gevaarlijk. Op het moment dat iedereen zich had verzoend met een gelijkspel, kreeg de thuisploeg vlak voor tijd nog een corner te nemen. De afgeslagen bal werd vlak buiten de het Heeswijkse doelgebied door aanvoerder Bongers ineens op de linker pantoffel genomen en tot blijdschap van het grootste gedeelte van sportpark Den Uil verdween de bal door een mêlee van benen en de binnenkant van de paal achter keeper Lunenburg, 2-1.

Volgende week komt koploper Wilhelmina ’08 op bezoek en dit team kan het kampioenschap dan binnenhalen. Aan Heeswijk om dit feestje uit te stellen.