140427 Herpinia_-_AvesteynHerpinia – Avesteyn eindigde gisteren in 4-5. Gezien het grillige competitieverloop in de derde klasse D bleek dit, mede gezien de overige uitslagen,  genoeg om ook het volgend seizoen in de derde klasse uit te komen.  Het wedstrijdverloop

was even bizar als het verloop in de competitie.

Avesteyn kon, zoals in zoveel wedstrijden in deze competitie niet op volle sterkte aantreden. In het eerste deel van deze wedstrijd was dat overigens niet te zien. Avesteyn startte voortvarend. In de eerste fase stond Avesteyn onder druk wat de verdienste was van de Herpense formatie, die ondanks inmiddels onvermijdelijke degradatie,  overtuigend begon. Na onder deze druk vandaan gekomen te zijn scoorde Avesteyn drie keer (Lars van Lee 2x en Bart Faro) waardoor de rust met deze voorsprong ingegaan kon worden.

Echter, net voor rust, scoorde Herpinia de 1-3. Het psychologische effect bleek groot. Na de rust scoorde een als herboren Herpinia binnen “no time” de 2-3 en 3-3. De Dintherse aanhang was onthust, zou het scenario van directe handhaving als nog verstoord worden? Vanaf dat moment ontspon zich een bizarre strijd. Herpinia zag zijn kans en Avesteyn moest veerkracht vertonen, welke kant zou het opgaan?

Uiteindelijk werd Avesteyn de winnaar . Zij scoorde de 3-4 en 3-5 door doelpunten van weer Lars van Lee en Rob Kuijpers. Herpinia kreeg nog een penalty maar dat had uiteindelijk geen invloed op de puntenverdeling. Avesteyn zal zich volgend jaar weer in de derde klasse presenteren. Een prestatie waar Dinther trots op is.