Voetbal

2014-05-04 Heeswijk - Wilhelmina08VV Heeswijk kreeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen koploper Wilhelmina ’08 uit Weert op bezoek. Sportpark de Ballendonk stond in het teken van de actie ‘sta op tegen kanker’ en middels verschillende fantastische acties van de jeugd en de senioren werd geld ingezameld om gezamenlijk te strijden tegen deze ziekte. Als vaandelteam wilde het elftal van trainer Marc vd Ven bijdragen aan de positieve sfeer op het sportpark, maar de lijstaanvoerder uit Weert troefde de thuisploeg op alle fronten af.

Het thuisteam begon nog wel sterk  aan de wedstrijd, want het wist de Weertenaren direct onder druk te zetten. De eerste corner leverde na 2 minuten al gevaar op, maar de bal die door doelman Moonen losgelaten werd kon vlak voor de doellijn niet binnengetikt worden door de instormende Christian vd Broek. Na 5 minuten viel het doelpunt wel aan de andere kant. Aanvoerder Nick Bronzwaer gaf een diepe bal op Roy Schijven. Via de rug van Tom Sleddens kwam de bal voor de voeten van de Weertse middenvelder en die wist van dichtbij de 0-1 onder Heeswijk-doelman Lunenburg door te schieten. Ruim 10 minuten later werd de wedstrijd al beslist door de gasten uit Weert. Een voorzet van rechts van Ken Boonen werd door verschillende Heeswijk-verdedigers geraakt, maar belandde uiteindelijk toch voor de voeten van de volledig vrijstaande mee opgekomen verdediger Tobben. Bij de 2e paal kon hij eenvoudig de 0-2 aantekenen. Daarna probeerde Heeswijk van alles om iets aan deze stand te doen, maar Wilhelmina ’08 bleef middels goed druk zetten en sterk positioneel spel eenvoudig overeind. Tekenend was het dat doelman Kenny Moonen niet één keer handelend op hoefde te treden voor rust.

Kika actie - HeeswijkNa rust eenzelfde spelbeeld. Heeswijk probeerde van alles, maar was onmachtig tegen de koploper van de 2e klasse H. De gasten bleven wel zeer gevaarlijk, met name middels de snelheid van Boonen op rechts en Perrin Hendrix op links. Het was ook Hendrix die na 54 minuten aan alle onzekerheid een einde maakte voor de toekomstig kampioen in deze klasse. De talentvolle aanvaller zette net over de middenlijn de turbo nog een keer aan, passeerde 2 verdedigers en schoot in de lange hoek de 0-3 binnen. Na 70 minuten scoorde middenvelder Schijven zijn 2e van de middag na een droge schuiver in de korte hoek. Heeswijk had in het restant van de wedstrijd via de ingevallen Çetin Alpdogu nog enkele kansjes op een eretreffer, maar deze wilde niet vallen. Wilhelmina was met het hoofd al bij het aanstaande kampioenschap dat ze volgende week middels een gelijkspel tegen Sparta ‘18 binnen kunnen halen, dus daarom bleef de stand tot het eindsignaal 0-4.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd uit bij Volharding in Vierlingsbeek, voor Heeswijk komt de zomerstop als geroepen. Gelukkig leverde de inzamelingsactie voor ‘sta op tegen kanker’ een prachtig bedrag op, zodat de middag toch nog positief afgesloten werd in Heeswijk!