2014-05-11 Volharding - HeeswijkVoor de laatste wedstrijd van het seizoen trad Heeswijk op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek aan tegen de meest scorende ploeg uit de 2e klasse H, Volharding. Voor beide ploegen staat er al weken niets meer op het spel, maar uiteraard wilden allebei de teams met een goed gevoel het zomerreces in gaan.

Meer fotos.

De openingsfase ging dan ook redelijk gelijk op en aangezien beide elftallen middels verzorgd voetbal en diepgaande middenvelders enkele keren dreigend werden, beleefde de neutrale toeschouwer een prima middag ondanks het matige lenteweer. Na 25 minuten werden de gastheren iets gevaarlijker en doelman Lunenburg had geluk dat een inzet van Jasper Lenkens buiten zijn bereik op de paal verdween en een geplaatste kopbal van Vincent Buijssen via zijn vingertoppen op lat belandde. De blauw-witten bleven echter gevaarlijk in de omschakeling, maar kansen voor Danny Aarts en Jordy van Houtum werden niet benut. Vlak voor rust was het wel raak voor de  gasten, toen Tom sleddens een vrije trap snel nam op de vrijstaande Rob Tips. Met een bekeken boogballetje wist hij doelman Job Vullings van Volharding te verschalken 0-1.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en 8 minuten na rust was het raak. Heeswijk verloor de bal op het middenveld en middels 2 goede passes werd topscoorder Buijssen vrij voor Lunenburg gezet. De Heeswijk-goalie wist de inzet van Buijssen nog met zijn voet te raken, maar dit was niet voldoende om de gelijkmaker te voorkomen. Nog geen 2 minuten later mochten de handen van het meegereisde uitpubliek al weer op elkaar. Een aanval over meerdere schijven belandde via Aarts bij Tips en middels een strakke schuiver zette hij de 1-2 op het bord. Daarna werd  de wedstrijd er door wissels (enkele spelers en de grensrechter van Volharding namen afscheid) en vermoeidheid niet beter op. Er gebeurde weinig meer voor beide doelen tot aan de 92e minuut. Een afgeslagen voorzet werd op rechts opgepikt door Blenckers. De handige middenvelder omspeelde zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd bij de 1e paal door Kevin Reijnders binnengetikt, 2-2. Niet lang daarna floot de prima leidende scheidsrechter Oppers voor het laatst en sloot daarmee seizoen 2013-2014 af.

Met een 7e plaats eindigt trainer Marc vd Ven met zijn team keurig in de middenmoot. Een prima prestatie, maar na een fantastische start van het seizoen was er hoop op meer. Een mooie uitdaging voor Heeswijk om dit volgend jaar te realiseren!