140907 BVV_-_HeeswijkIn seizoen 2014-2015 komt VV Heeswijk uit in de 2e klasse F, een mix van teams uit Zuid 1 en Zuid 2. Binnen de driehoek Waalwijk, Nistelrode en Best spelen de wedstrijden zich af en de eerste krachtmeting was op sportpark De Vliert met het roemruchte BVV Den Bosch. Met nagenoeg dezelfde selectie als de vorige jaargang ging het team van trainer Marc vd Ven onder een heerlijk zonnetje op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

De uitploeg begon sterk en kreeg van BVV de ruimte om op te bouwen. Na ruim 10 minuten leverde dit de eerste kans van de wedstrijd op toen Stef Adank Heeswijk-spits Wouter van Dijke diep stuurde. Van Dijke was pas net teruggekeerd van zijn Griekse vakantieadres, maar hij had zijn tor-instinct duidelijk niet op het strand laten liggen. Na een korte sprint gleed hij de bal keurig voorbij de uitstormende doelman, 0-1. De blauw-witten bleven daarna sterker en niet veel later had Van Dijke opnieuw kunnen scoren, maar nu stond de Bossche goalie succes in de weg. In het restant van de eerste helft werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk door slippertjes aan Heeswijk-zijde, maar tot echte kansen leidde dit niet.

Na rust een sterker BVV. Met een extra spits werd de opbouw van de gasten vroeg verstoord, waardoor het voetballen moeilijker werd. Daarbij had Heeswijk geluk dat het Bossche vizier nog niet op scherp stond bij een te korte terugspeelbal van aanvoerder Van Doorn. Na een kwartier werd Van Dijke opnieuw in stelling gebracht, nadat Turgay Arslan een uitstekende diepe bal gaf. De goaltjesdief omzeilde de buitenspelval en omspeelde de keeper die ver uit zijn doel was gekomen. Met een bekeken boogbal zorgde hij vervolgens voor een 0-2 tussenstand. Daarna ging BVV alles of niets spelen en een kwartier voor tijd leverde dit de aansluitingstreffer op van Jori vd Berk, 1-2. Daarna had Heeswijk-doelman Patrick Lunenburg nog geluk dat een pegel van Jocky Hooijmans op de binnenkant van de kruising uiteenspatte. Verder hield de betrouwbare doelman zijn heiligdom redelijk eenvoudig schoon. Toen de prima scheidsrechter Van Bekkum floot voor het einde konden de handen van het trouwe Heeswijk-publiek definitief de lucht in, voor de eerste zege van dit seizoen.

Een prima start voor de ploeg van Van de Ven die nu met vertrouwen uitkijkt naar de eerste thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen. De eerste punten zijn binnen, maar belangrijker nog was de getoonde inzet en het prima spel dat Heeswijk met name in de eerste helft op de mat legde.