Voetbal

140914 Heeswijk-NooitGedachtNa een prima start in de 2e klasse F met een overwinning op BVV, mocht Heeswijk vandaag aantreden in de derby tegen promovendus Nooit Gedacht uit Geffen. Op een drukbezocht sportpark De Balledonk startte de thuisploeg in prachtige nieuwe tenues die mogelijk gemaakt zijn door sponsoren Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment.

Direct na de aftrap lieten de gasten het balbezit aan de blauw-witten. Middels combinatievoetbal via het middenveld probeerde Heeswijk de spitsen Van Dijke en Tips aan het werk te zetten. Het duurde ruim 20 minuten tot de gastheren ook daadwerkelijk gevaarlijk werden. Na een voorzet van Tips kopte Van Dijke tegendraads in maar doelman Van de Heijden redde knap. Daarna scoorde Michel van Druenen uit een voorzet van Stef Adank, maar het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Senders vanwege een overtreding van Van Dijke. Nooit Gedacht werd met name gevaarlijk door uitstekende diepe passes van Frank van Herpen. Ruim 10 minuten voor rust viel zo’n diepe bal achter de Heeswijk-verdediging en Dennis Wijgers rondde beheerst af, 0-1. Het thuisteam had daarna moeite om de draad weer op te pakken en de rust kwam als geroepen voor trainer Marc vd Ven.

Na rust ging Heeswijk op zoek naar de gelijkmaker. Çetin Alpdogu was in de ploeg gekomen voor Rob Tips en dit leverde direct gevaar op. In de 52e minuut werd Wouter van Dijke gevloerd in het Geffense strafschopgebied en hij ging zelf achter de bal staan. Waar hij het net vorige week makkelijk kon vinden, stond het vizier nu minder scherp. Hij schoot de bal vanaf 11 meter over het doel van Van de Heijden. Niet veel later werd de middag voor Van Dijke nog vervelender. Na een duel om de bal kreeg hij zijn 2e gele kaart van de middag waardoor Heeswijk ruim een half uur met 10 man de achterstand moest proberen om te buigen. De ondertal-situatie bracht nieuwe krachten bij de gastheren naar boven en met name bij invaller Alpdogu. Na 65 minuten ging hij goed door over links en schonk hij Danny Aarts een niet te missen kans, 1-1. Een kwartier voor tijd troefde de linkspoot verdediger Pennings af op de achterlijn en krulde hij de bal met rechts prachtig over Van de Heijden in de lange hoek voor een 2-1 voorsprong. Daarna beperkte Heeswijk zich tot verdedigen, maar doelman Lunenburg werd niet meer echt op de proef gesteld.

Zo behaalt trainer vd Ven het maximale resultaat uit 2 wedstrijden en is de start prima. Volgende week wacht Helvoirt dat ook nog ongeslagen is in deze jaargang.