Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

140921 Helvoirt_-_HeeswijkIn Helvoirt was de plaatselijke trots deze week de tegenstander van het sterk aan het seizoen begonnen Heeswijk. Scheidsrechter Cairo floot om half 3 voor het begin, van wat een boeiend voetbalgevecht zou worden.

De ploeg van trainer Van de Ven speelde in de wit-zwarte uittenues maar ondanks dat wisten de Heeswijkers elkaar al snel prima te vinden. Middels verzorgd combinatiespel voetbalden de gasten af en toe goed tussen de Helvoirtse linies door en regelmatig konden de gevaarlijke voorwaartsen Wouter van Dijke en Turgay Arslan aan het werk gezet worden. Aan de andere kant werden de om hun snelheid gevreesde buitenspelers Rico de Laat en Collin vd Bergh vakkundig geneutraliseerd door de sterk spelende Christian vd Broek en Wout Cuijpers. Het was laatstgenoemde die na ruim een kwartier spelen de 0-1 van Heeswijk ook inleidde. Cuijpers onderschepte een bal op de middenlijn en speelde direct Rob Tips aan. Die stuurde vervolgens Wouter van Dijke diep die zichzelf middels een ‘panna’ vrijspeelde en met buitenkant rechts zorgde voor de op dat moment verdiende voorsprong. Niet lang daarna kreeg de thuisploeg een vrije trap die bij de 2e paal van dichtbij op de lat werd gekopt. Het was niet de laatste keer dat het houtwerk de Heeswijkers goed gezind was deze middag. Niet veel later kregen de gasten namelijk een vrije trap te nemen, die door Arslan via de binnenkant van de paal prachtig achter doelman Jordy vd Zande werd geschoten. Daarna bleef het tot aan de rust rustig voor beide doelen.

In de 2e helft ging het team van Roland Timmermans op jacht naar de aansluitingstreffer. Met meer druk naar voren kwam Heeswijk minder aan voetballen toe en werd de strijd met name gestreden op het middenveld. Echt grote kansen kregen de gastheren niet, maar doelman Patrick Lunenburg had nog geluk dat een kopbal opnieuw op de lat ging en dat een harde vrije trap via zijn handen en de paal niet tot een doelpunt leidde. Aan de andere kant had Van Dijke de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar ditmaal redde Vd Zande knap op de inzet van de Heeswijk-spits.

Opnieuw de volle score voor de Heeswijkers, volgende week komt het onbekende CHC uit Den Bosch op bezoek. Opnieuw een mooie uitdaging om de volle buit op sportpark de Balledonk te houden.