140928 Heeswijk_-_CHCNa een prima start in de 2e klasse F met 9 punten uit 3 wedstrijden, trad Heeswijk vandaag thuis aan tegen het onbekende CHC uit Den Bosch. De boys van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment startten als gevolg van enkele blessures in een andere formatie, maar met een prachtig najaarszonnetje waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag.

Het waren de gasten uit Den Bosch die als eerste mochten juichen. Na 10 minuten spelen werd een breedtebal van Wouter van Dijke onderschept op de middenlijn en middels een snelle omschakeling werd buitenspeler Johri aan het werk gezet. Zijn schot werd aangeraakt en verdween daardoor over de kansloze Patrick Lunenburg, 0-1. Daarna nam Heeswijk het initiatief in handen en nog geen 10 minuten later was de stand weer gelijk. Van Dijke ging goed door op een terugspeelbal van CHC en blokte de uittrap van doelman Burg. Vervolgens kon de Heeswijk-spits eenvoudig zijn 4e van het seizoen op het scorebord zetten. De thuisploeg bleef sterker en net na het half uur kwamen de blauw-witten dan ook op voorsprong. Na een goede combinatie door het centrum stuurde Turgay Arslan Rob Tips diep. Een Bossche verdediger wilde nog redding brengen, maar met zijn kopbal verschalkte hij zijn eigen doelman en maakte zo de weg vrij voor Tips om 2-1 aan te tekenen. Tot aan de thee gebeurde er verder niets meer.

Na de rust begonnen de gastheren opnieuw sterk. Met goed combinatievoetbal werd de bal in de ploeg gehouden, maar echt gevaarlijk wist de ploeg van trainer Van de Ven nog niet te worden. Na 10 minuten in het 2e bedrijf draaide het wedstrijdbeeld echter volledig. Een voorzet vanaf rechts van CHC werd gemist door de ingevallen Jules Heerkens en viel via het scheenbeen van Sten vd Berg voor de voeten van spelmaker Bakkali. De Bossche nummer 10 wist wel raad met dit buitenkansje, 2-2. Amper 5 minuten later leek de wedstrijd definitief gespeeld. Een diepe bal werd nog onderschept door doelman Lunenburg, maar vervolgens bleef iedereen aan Heeswijk-zijde kijken naar wat er ging gebeuren. Johri pikte de bal op en gaf Zaimi een niet te missen kans, 2-3. Enkele minuten later pikte Bakkali een te korte pass van Stef Adank op, hij omspeelde Sten vd Berg en stiftte daarna de 2-4 in het Heeswijk-doel. Het thuisteam moest vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer, maar echte kansen bleven achterwege. In de laatste minuut zorgde Van Dijke met een prachtige kopbal nog voor de 3-4, maar verder kwam Heeswijk niet meer.

Een onnodige nederlaag die Marc vd Ven weer stof tot nadenken geeft. In de derby bij EVVC in Vinkel zal Heeswijk volgende week uit een ander vaatje moeten tappen om een resultaat te kunnen behalen.