Voetbal

141005 EVVC_-_HeeswijkNa de zeperd van vorige week tegen CHC mocht Heeswijk het geschonden blazoen deze speelronde oppoetsen in de derby tegen EVVC in Vinkel. De groen-witten hadden beide thuiswedstrijden tot nu toe gewonnen, dus het team van trainer Marc vd Ven was gewaarschuwd.

Ondanks het druilerige weer was sportpark De Zwaan redelijk volgestroomd en de toeschouwers zagen dat de thuisploeg fel opende. Een kopbal vanuit een vrije trap en een afstandschot zeilden net over het doel van Patrick Lunenburg en dat waren ook meteen de belangrijkste wapenfeiten van de thuisploeg. Heeswijk werd gevaarlijk uit een voorzet van Danny Aarts die net te scherp was voor spits Wouter van Dijke en schietkansen voor Rob Tips en diezelfde Van Dijke. De brilstand met rust was dan ook niet meer dan logisch toen scheidsrechter Ooms na 45 minuten floot voor de thee.

Na de pauze speelde EVVC richting de kantine en het eigen fanatieke publiek. Maar wie dacht dat de thuisploeg hierdoor vleugels kreeg kwam bedrogen uit. Er waren namelijk amper 2 minuten gespeeld toen Michel van Druenen Rob Tips in de diepte aanspeelde. Tips kaatste op de sterk spelende Danny Aarts en kreeg de bal vervolgens in de loop weer mee. Alleen voor doelman Van Aalst bleef Tips uiterst kalm en liftte de bal met een bekeken boogje over de doelverdediger in het Vinkelse doel, 0-1. Daarna probeerden de gastheren de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar verder dan wat corners kwam het team van trainer Hesemans niet. Een kwartier voor tijd besliste de blauw-witte brigade de wedstrijd. Opgejaagd door Wout Cuijpers restte Vinkel-aanvaller Gerwin vd Boom niks anders dan de bal vanaf de middenlijn hoog terug te spelen op keeper Van Aalst. Als een echte spits geloofde Wouter van Dijke in deze hoog opstuitende bal en op de rand van het zestienmetergebied troefde hij de Vinkel-goalie af door de 0-2 binnen te koppen. Heeswijk bleef in het restant van de wedstrijd zeer degelijk en gaf niets meer weg, waardoor de 4e zege van het seizoen niet meer in gevaar kwam.

Volgende week komt nummer 3 van de ranglijst RKDVC uit Drunen op bezoek in Heeswijk. Voor de Balledonkers een uitdaging om de uitstekende start in de 2e klasse F een mooi vervolg te geven.