Voetbal

141012 Heeswijk-RKDVCVoorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen nummer drie op de ranglijst RKDVC uit Drunen moest trainer Marc vd Ven flink puzzelen om de sterkste elf spelers op het wedstrijdformulier te krijgen. Naast enkele langdurige geblesseerden vielen vlak voor de wedstrijd ook Turgay Arslan en Rob Tips nog uit. Met Çetin Alpdogu en Rutger vd Burgt bleek de Heeswijk-coach de juiste keuze te hebben gemaakt.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Verpaalen ontspon zich een boeiend voetbalgevecht op het (te) lange gras van sportpark De Balledonk. De gasten uit Drunen probeerden via de snelle buitenspelers Alkan en De Vaan en de balvaste spits Van Oijen gevaarlijk te worden, terwijl Heeswijk via de beweeglijke middenvelders de voorwaartsen Alpdogu en Van Dijke in stelling wilde brengen. Echte kansen bleven uit in de openingsfase, maar na ruim 20 minuten was het thuisteam wel succesvol. Danny Aarts pikte, niet voor het laatst deze middag, een afgeslagen bal op het middenveld op en stuurde Çetin Alpdogu diep. Doelman Roel Bijsterbosch kwam ver zijn doel uit maar werd verschalkt door de Heeswijk-spits, die vervolgens met rechts de 1-0 in het lege doel kon schieten. Een kleine 10 minuten later had aanvoerder Camiel van Doorn de wedstrijd al vroegtijdig in een beslissende plooi voor de thuisploeg kunnen leggen. Zijn diepe bal werd op waarde geschat door Wouter van Dijke die vervolgens binnen de Drunense zestien neer werd gelegd. Doelman Bijsterbosch tikte de toegekende penalty van de Heeswijk-captain echter uit de linker benedenhoek waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Na rust ging RKDVC op jacht naar de gelijkmaker. De solide defensie van de blauw-witten gaf echter niet veel weg, waardoor het uitteam met name vanuit corners en afstandsschoten gevaarlijk werd. Hierbij vervulde Heeswijk-keeper Patrick Lunenburg zoals zo vaak een heldenrol door zijn doel weer uiterst vakkundig schoon te houden en bijna iedere hoge bal voor de instormende aanvallers uit de lucht te plukken. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd viel de bevrijdende tweede treffer. Wouter van Dijke werd diep gestuurd, omspeelde de doelman en werd aangetikt waardoor scheidsrechter Verpaalen opnieuw niets anders kon dan naar de stip te wijzen. Man of the match Danny Aarts eiste de bal op en schoot de 2-0 onberispelijk binnen.

Voor trainer Vd Ven komt de week rust als geroepen om de vele pijntjes en blessures te laten genezen. Daarna wacht de uitwedstrijd bij Sparta ‘25 waarbij Heeswijk opnieuw alles uit de kast zal moeten halen voor een goed resultaat.