141012 Nulandia-AvesteynMet 9 punten uit 4 wedstrijden kan niet anders gesteld worden dan dat Avesteyn er voorafgaande aan deze wedstrijd goed voorstond. De uitwedstrijd tegen Nuland, pas de tweede van dit seizoen, was dus met name belangrijk om te kijken hoe Avesteyn zich zou handhaven in wedstrijden buiten de eigen veilige Dintherse vesting. Avesteyn kon, ondanks dat enkele basisspelers door blessures afwezig waren in een volwaardige opstelling aantreden. Dus dat gaf op voorhand hoop op een goed resultaat.

Toch was er over het algemeen sprake van een rommelige wedstrijd. De eerste kansen waren voor Avesteyn wat zelfs resulteerde in een 0-1 voorsprong door een wondermooie goal van Lars van Lee. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden. Voor rust werd de gelijkmaker gemaakt door Nuland door met alle respect een “rommelgoal”. Dit was ook de ruststand.

Avesteyn bleek vervolgens ook in de tweede helft niet in staat om het initiatief te nemen. In pakweg de 70-ste minuut kreeg Nuland een vrije trap die helaas niet goed weggewerkt kon worden waardoor de 2-1 gemaakt kon worden. De wissels, Wesley Verkuilen voor Geert van Dooren en Dennis van der Aa voor Stan de Laat, konden het tij ook niet keren. De laatste fase drong Avesteyn nog wel aan, creëerde nog wel wat kansen maar het mocht helaas niet baten.

Avesteyn staat nu op de 5-de plaats. Volgende week is de inhaalwedstrijd tegen Rhode waarin we kunnen laten zien dat ook daar een resultaat te halen is.