2014-10-19 Rhode - AvesteynEen wedstrijd met twee gezichten en een zondagschot!
Vandaag stond de inhaalwedstrijd tussen Rhode en Avesteyn op het programma. Avesteyn had al 9 punten vergaard waar Rhode nog niet aan de verwachtingen had voldaan. Voor de relatief jonge ploeg van Avesteyn weer een examen. De eerste helft ging redelijk gelijk op terwijl de eerlijkheid gebiedt dat gezegd moet worden dat Rhode de bovenliggende partij was. Rhode drong aan en had enkele aardige kansen maar scoorde uiteindelijk niet.
Het grootste wapenfeit van Rhode was een schot op de paal uit een scrimmage. En toch gingen we de rust in met de brilstand: 0-0. Na de rust was er een wezenlijk ander beeld dan in de eerste helft. Avesteyn nam het initiatief waar Rhode inzakte en beduidend minder het spelbeeld bepaalde. Dit resulteerde in een tweede helft waarin Avesteyn het initiatief had en een aantal reële kansen creëerde op een doelpunt. En die kansen waren er; alleen al voor spits Lars van Lee waren er een aantal te tellen. Dat hij bij een van deze een penalty verdiende maar niet kreeg was ook een feit.
De wedstrijd koerste op een 0-0 aan waar de gemiddelde toeschouwer ook vrede mee gehad zou hebben. Het lot besliste echter anders, een zondagschot van een invaller van Rhode verraste vriend en vijand! De bal verdween in de kruising van het Dintherse doel en de buit was verdeeld. Iedereen was het er over eens dat het niet een weergave wat van de verhoudingen tijdens de wedstrijd maar het is voetbal eigen dat dit soort wedstrijden ook de charme is van het spelletje voetbal, je krijgt niet altijd wat je verdient. Al met al geeft vooral de tweede helft meer dan voldoende vertrouwen voor het jonge team uit Dinther.