141102 Heeswijk-BestVooruitAlle ingrediënten waren dit weekend op sportpark De Balledonk aanwezig om er voor Heeswijk een mooie voetbalmiddag van te maken. Veel publiek, een heerlijk najaarszonnetje, een periodetitel die op het spel stond en in Best Vooruit een uitstekende tegenstander. Helaas voor de gastheren duurde de wedstrijd 1 minuut te lang, waardoor het de eerste prijs van het seizoen aan WSC moest laten.

Mede door interne strubbelingen startte Best Vooruit gedreven aan de wedstrijd. Met veel fysieke kracht wisten de bezoekers de thuisploeg direct onder druk te zetten. Na 11 minuten resulteerde dit ook al in een voorsprong, toen de bijna 2 meter lange Jeroen Mattheeuwse in de Heeswijk-zestien weg kon draaien en hard en hoog de 0-1 op het scorebord schoot. Daarna lieten de gasten de bal aan het thuisteam en leunden ontspannen achterover. Heeswijk was te slordig in de passing om een gaatje in de hechte Bestse defensie te vinden, waardoor de rust met 0-1 bereikt werd.

Na rust bracht trainer Marc vd Ven Çetin Alpdogu voor Michel van Druenen, waardoor Heeswijk positioneel beter stond en makkelijker aan voetballen toe kwam. De druk op het doel van keeper Frank vd Bogaard werd langzaam opgevoerd en in de 68e resulteerde dit in een prachtige gelijkmaker. Danny Aarts stuurde de ingevallen Alpdogu diep en hij zorgde met een prachtige boogbal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied voor de op dat moment verdiende 1-1. De thuisploeg bleef sterker en ging op jacht naar de overwinning. Enkele prima aanvallen werden echter iets te lang doorgevoerd waardoor het beslissende schot op doel niet afgevuurd kon worden. Inmiddels werd duidelijk dat, concurrent voor de eerste periodetitel, WSC op een 2-0 achterstand stond bij BVV, waardoor een gelijkspel zou volstaan. Net op het moment dat iedereen die de blauw-witten een warm toedraagt aan een klein feestje begon te denken sloeg het noodlot toe. Het scorebord gaf al 90 minuten aan toen een afgemeten voorzet vanaf links bij de 2e paal door de volledig vrijstaande spits Mattheeuwse ingekopt kon worden, 1-2.

Voor Heeswijk zat het al enkele keren mee dit seizoen, maar nu moet er een tegenslag verwerkt worden. Volgende week is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid als de Heeswijkers op bezoek mogen bij koploper WSC in Waalwijk. Nu moet er karakter getoond worden, zodat het team van trainer Vd Ven zich in de strijd om de koppositie weer van zijn beste kant laat zien.