2014-11-09 WSC - HeeswijkOp sportpark Eikendonk in Waalwijk werd dit weekend de topper in de 2e klasse F tussen koploper WSC en nummer 2 Heeswijk gespeeld. Voor de Heeswijkers was het zaak om na het missen van de 1e periode een week eerder, het goede gevoel weer op te pakken en een resultaat te behalen bij oranje-zwarten in Waalwijk.

Het thuisteam liet vanaf het eerste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Hesselmans zien waarom zij de ranglijst aanvoeren. Middels verzorgd voetbal, stevige duels en balvaardige spelers waren ze de bovenliggende partij. Zoals vaker dit seizoen stond het team van trainer Marc vd Ven echter uitstekend, waardoor echte kansen uitbleven voor de gastheren. Doelman Patrick Lunenburg moest handelend optreden bij een harde vrije trap van Roel Duquesnoy en daarna tikte hij nog een afstandschot van Guillermo Le Couvreur uit de rechter benedenhoek. Omdat de thuisploeg niet door kon drukken kreeg Heeswijk steeds meer grip op de wedstrijd en ging het ook beter voetballen. Net voor het half uur resulteerde dit in een vrije trap op ongeveer 20 meter van WSC-doelman Jacky den Bol. Specialist Turgay Arslan nestelde zich achter het leder en krulde de bal via de onderkant van de lat prachtig binnen, 0-1. De Waalwijkers waren hierdoor even van slag en tot aan de rust bleven de gasten de betere ploeg.

Na de thee verscheen er een nog aanvallender WSC op het veld. Met 5 aanvallend ingestelde spelers en 2 opkomende backs was het voor Heeswijk alle hens aan dek. Opnieuw kwam het thuisteam echter niet tot uitgespeelde kansen, waardoor keeper Lunenburg het met name druk had met hoge ballen uit de lucht plukken en achterballen nemen. De voorwaartsen van de blauw-witten konden echter ook moeilijk in stelling gebracht worden. Vaak legden Wouter van Dijke en Çetin Alpdogu het af tegen de nummerieke meerderheid van WSC-verdedigers en de enkele keren dat zij erdoor konden komen werden zij afgevlagd voor buitenspel. De klok tikte langzaam door in Heeswijks-voordeel, maar net als vorige week tikte deze niet hard genoeg. In de 88e minuut kreeg het thuisteam een corner te nemen, die door de ruim 2 meter lange aanvoerder Rudy Pelhan bij de 1e paal achter de kansloze Lunenburg werd gekopt. In de blessuretijd kregen de gasten nog een kans op de (onverdiende) overwinning, maar Alpdogu schoot na een prima actie te gehaast waardoor zijn poging voorlangs verdween.

Na de teleurstelling van vorige week liet Heeswijk zich weer van zijn beste kant zien met een verdiend punt als resultaat bij de sterke koploper. Na het komende bekerweekend komt het veelscorende ODC uit Boxtel op bezoek, een nieuwe topper voor het team van Vd Ven.