2014-11-09 Avesteyn - AvantiHet eerste elftal van Avesteyn trad op zondag 09-11-2014 aan tegen Avanti waar van op voorhand bekend was dat het een stugge, moeilijk te verslagen ploeg was. Avesteyn trad weer met een jonge ploeg aan en speelde met name het eerste deel van de eerste helft fris en verzorgd voetbal.

Avesteyn kwam in die periode op voorsprong door een toegekende penalty. Voor vele toeschouwers kwam deze uit de lucht vallen omdat er geen zware overtreding aan vooraf ging. Technisch gezien mocht hij gegeven worden en Lars van Lee benutte deze waardoor de 1-0 op het scorebord kwam. Vanaf dat moment nam Avanti het initiatief over. Het spelbeeld wat te zien was wat we afgelopen wedstrijden al vaker hebben mogen aanschouwen.
Avesteyn probeerde vanuit een collectief te voetballen en vooral te voorkomen dat het tegendoelpunt viel. Het enige te vermeldde feit was een mogelijke handsbal van keeper Glenn Buermans nadat hij ver uit zijn doel een reddende actie moest plegen.

De scheidsrechter zag er geen overtreding terwijl vele supporters fel reageerde. Net na de rust viel alsnog het tegendoelpunt . Na te laconiek optreden in een situatie bij de zijlijn werd de bal voorgegeven en ingekopt. Vanaf dat moment was het helemaal “billen knijpen” voor de Dintherse supporters. Uiteindelijk werd er een gelijkspel uitgesleept en kon Avesteyn een punt bijschrijven. Hierdoor staat Avesteyn met Magriet en FC Uden op de zesde plaats met een overigens ongunstig doelsaldo.

Op 23 november staat de wedstrijd tegen DAW op het programma. Volgens de “scorebordjournalistiek” zouden daar punten gepakt kunnen worden.