141123 Heeswijk-ODCScheidsrechter Vissers floot, onder een heerlijk najaarszonnetje op sportpark De Balledonk, om half 3 het duel tussen de nummer 3 en 4 uit de 2e klasse F op gang. ODC uit Boxtel behaalde tot dusver de meeste punten in thuiswedstrijden en scoorde daarbij veelvuldig, Heeswijk was dus gewaarschuwd.

Het thuisteam startte dan ook sterk en fel aan de wedstrijd, maar na 10 minuten namen de gasten uit Boxtel het initiatief over. Middels enkele afstandsschoten probeerden de gasten gevaarlijk te worden, maar Heeswijk-sluitpost Patrick Lunenburg hoefde zich nog niet bovenmatig in te spannen. Na het eerste kwartier lag het spel bovendien veelvuldig stil als gevolg van diverse blessurebehandelingen. Zo moest trainer Marc vd Ven voor er een half uur verstreken was al twee verdedigers wisselen als gevolg van blessures. Cristian vd Broek en Michel van Druenen vielen al snel uit, maar werden prima vervangen door Juul Heerkens en Çetin Alpdogu. Vijf minuten voor rust was laatstgenoemde ook het eindpunt van een prima aanval van de thuisploeg. Een diepe bal van Turgay Arslan werd op waarde geschat door de razendsnelle aanvaller en met rechts rondde hij beheerst af, 1-0. Slechts twee minuten later leek het duel al beslist te worden toen Heeswijk-spits Wouter van Dijke vanuit een identieke situatie de 2-0 op het scorebord zette. Zo konden de blauw-witten, zonder zelf heel sterk te spelen, toch met een lekker gevoel naar de thee.

In de tweede helft legden de tricolores meer strijd en inzet op de mat om de aansluitingstreffer te forceren. Heeswijk kwam nog slechts sporadisch aan verzorgd voetballen toe, waardoor ODC ook druk kon houden op het doel van Lunenburg. Met enkele katachtige reflexen wist hij echter een tegendoelpunt te voorkomen en daarnaast hield invaller Heerkens de Boxtelse topscoorder Bart Dammers uitstekend in bedwang. Tegen het eind van de wedstrijd werd de thuisploeg in de counter nog enkele malen gevaarlijk, maar de beslissende 3-0 werd niet gemaakt. Na nog wat onvriendelijkheden in de laatste minuten floot scheidsrechter Vissers na 94 minuten af en kon Heeswijk, ondanks een matige wedstrijd, toch weer drie punten toevoegen aan het totaal.

Volgende week mag trainer Vd Ven met zijn team op bezoek bij nummer laatst SBC uit Son en Breugel. Gezien het vertoonde spel deze week is er geen ruimte voor onderschatting, dus het is aan Heeswijk om scherp aan de start te staan en de goede reeks voort te zetten.