Voetbal

141123 Avesteyn-DAWHet affiche voor vandaag vermeldde een interessante ontmoeting tussen Avesteyn en DAW. Het verschil in de stand is 5 punten maar dat zegt op voorhand natuurlijk niets. De Dinthernaren startte nagenoeg op volle oorlogssterkte.

DAW nam vanaf het begin het initiatief. Avesteyn had daar geen antwoord op en kwam stevig onder druk te staan. Er werd niet goed gevoetbald en zelfs eenvoudige situaties werden niet goed opgelost. In de 40-ste minuut werd de bal door DAW het strafschopgebied ingepompt. De verdediging kon deze bal niet verwerken en uiteindelijk de Schaijkse spits de 0-1 binnenkoppen. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kwam Avesteyn goed uit de startblokken wat direct in een grote kans voor Stephan van Zutphen tot uitdrukking kwam. Helaas trof hij geen doel. Niet lang daarna kwam Avesteyn met tien man te staan. Wesley Verkuijlen moest het veld verlaten nadat hij voor de tweede keer geel kreeg na opmerkingen op de leiding. Vanaf dat moment sloeg het wedstrijdbeeld om.

De oranjezwarten vertoonde gedrevenheid en pakte het initiatief terwijl DAW wat verkrampte en zich terug liet dringen. In die periode kreeg Avesteyn een aantal kansen. Helaas leidde dit niet tot een doelpunt en de wedstrijd werd met een verlies afgesloten. Eerlijk gezegd was DAW over het geheel wel wat de bovenliggende partij maar een gelijkspel had er ook zo maar ingezeten. Avesteyn blijft hiermee op de zelfde plaats in de ranglijst maar dat er punten gepakt moeten gaan worden zal niemand ontkennen.