Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

141130 SBC_-_HeeswijkOp een koud en grijs sportpark Schuttersheide in Son en Breugel boekte het team van trainer Marc vd Ven een overwinning waar Heeswijk dit seizoen een abonnement op lijkt te hebben. Een solide defensieve organisatie, een uitstekende doelman in de persoon van Patrick Lunenburg en goaltjesdief Wouter van Dijke die de doelpunten voor zijn rekening neemt.

Het thuisteam had voorafgaand aan de wedstrijd slechts één punt behaald en voor de blauw-witten was het dus zaak om tegen deze tegenstander geen punten te laten liggen. De gasten begonnen, met een door blessures op drie plaatsen gewijzigde defensie, dan ook scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd op het Sonse kunstgras. Er werd middels verzorgd positiespel gezocht naar een gaatje in de hechte defensie van de thuisploeg en meestal werd de ruimte gevonden middels een boogbal achter de laatste linie. Na een kwartier spelen kwam Stef Adank opnieuw rond de middenlijn aan de bal en wederom legde hij het speeltuig met veel gevoel achter de verdediging van SBC. Zoals altijd rook spits Van Dijke zijn kans en via de handschoenen van keeper Smulders en het hoofd van de Heeswijk-topscoorder belandde de bal in het net, 0-1. Ook daarna bleef de uitploeg sterker, maar tot aan de rust had doelman Smulders steeds een antwoord paraat op de Heeswijkse doelpogingen. Aan de andere kant had keeper Lunenburg nog niets te doen gehad, dus hij was blij dat hij de warme kleedkamer op mocht zoeken.

De 2e helft werd met twee ongewijzigde teams op gang gefloten door de uitstekende scheidsrechter Van Bekkum, maar de gastheren lieten direct meer aanvallende intenties zien. Na een kwartier bracht trainer Kaya van de oranje-zwarten nog eens twee nieuwe aanvallende krachten en direct daarna werd doelman Lunenburg ook danig op de proef gesteld. Middels twee katachtige reflexen redde de Heeswijk-sluitpost op schoten van dichtbij, waardoor de 0-1 stand op het bord bleef staan. SBC probeerde het in het vervolg van de wedstrijd nog wel, maar het echte geloof op een resultaat vloeide langzaam uit het team. In het laatste kwartier had de uitploeg de wedstrijd kunnen beslissen in de counter, maar de beslissing bleef uit en de 0-1 ruststand werd daarmee ook de eindstand.

Opnieuw een clean sheet en drie punten voor het team van trainer Van de Ven, dat daarmee gelijke tred blijft houden met WSC uit Waalwijk. Volgende week komt het wisselvallige RKJVV op bezoek op sportpark De Balledonk. Het Bossche team wisselt grote overwinningen af met even zo grote nederlagen en staat daarom onderaan de middenmoot. Aan Heeswijk de uitdaging om opnieuw een goed resultaat te behalen.