Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2014-11-30 Avesteyn - FestilentDe gifbeker moet tot het laatste leeggedronken worden door het eerste team van Avesteyn. Op zondag 30 november werd weer met het kleinste verschil verloren. Nu werd het 1-0 in de uitwedstrijd tegen Festilent uit Zeeland.


Avesteyn was gebrand op een overwinning. De laatste wedstrijden werden steeds verloren. Avesteyn werd geen enkele keer weggespeeld, maar kon zeker ook geen vuist maken. De jonge formatie is duidelijk bezig met een zoektocht naar zichzelf. Alleen talent is niet voldoende blijkt maar weer. Ervaring is noodzakelijk en dat ontbeert het team.

Zonder dat er vandaag sprake was van goed spel (overigens van beide zijden) was een gelijkspel zomaar weer mogelijk geweest. Er waren over en weer niet veel kansen. Bij een van de kansen werd Rens van Vugt de doorgang naar het vijandelijk doel onreglementair ontnomen door een van de spelers van Festilent, die dan ook met een rode kaart kon vertrekken. Dat dit vervolgens geen garantie is dat de wedstrijd in het voordeel van Avesteyn kantelde bleek maar weer eens.

Uit een uitbraak kon Festilent scoren. Avesteyn drong daarna aan en creëerde enkele kleine kansen maar het mocht niet baten. Weer bleek een verlies een feit en werd een aangeslagen formatie geconfronteerd met een volgende teleurstelling. De boodschap blijft dat er potentie in het elftal zit en alle supporters gunnen de spelers een omslag. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen FC Uden op het programma. Laat het een revanche zijn op de afgelopen onfortuinlijke periode.