Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

141201 F1_kampioen_jpgSprookjes bestaan dus echt. Wat de meesten bij de aftrap van de competitie voor onmogelijk achtten werd maandagavond 1 december 2014 door onze kanjers van de F1 gerealiseerd. Daar waar we voor aanvang van de competitie nog abusievelijk in de eerste klasse waren ingedeeld en na drie wedstrijden de balans opmaakten van 36 doelpunten voor en slechts 1 tegen was de KNVB gedelegeerde overtuigd dat we in de hoofdklasse thuis hoorden.

We begonnen dus met drie wedstrijden achterstand. In de herfstvakantie wisten we twee wedstrijden in te halen waardoor we tot gisteren nog 1 wedstrijd te spelen hadden. Inmiddels hadden we acht wedstrijden gespeeld waarvan 7x winst en slechts 1x gelijk. Udi '19 was (met 1 nederlaag) nog als enige concurrent in de strijd om deze felbegeerde titel. Alleen bij een overwinning op HVCH F1 zou het kampioenschap voor VV Heeswijk F1 een feit zijn.

Na de prachtige overwinning van afgelopen weekend tegen Avesteyn F1 werd dus meteen de focus gelegd op de wedstrijd van gisteravond in en tegen Heesch. Om 17.00 uur stond de spelersbus, van Taxi- en transportbedrijf van Lieshout, op het parkeerterrein van VV Heeswijk klaar voor vertrek richting Heesch. De reis werd onder begeleiding van opzwepende muziek en luid gejoel ingezet.

Na 20 minuten arriveerden we op het sportpark de Braaken en zochten de spelers en begeleiders het kleedlokaal op. Nog voordat we het veld opgingen voor de warming-up maakte Erwin zoals gebruikelijk de opstelling bekend. Er was sprake van een gezonde wedstrijdspanning, waarvan iedereen zich realiseerde dat die avond iets unieks zou kunnen gebeuren. De spelers werkten vervolgens enthousiast en geconcentreerd aan hun warming-up op het prachtige kunstgrasveld waarop ook de wedstrijd zou plaatsvinden. Ook de HVCH spelers zagen we gedreven bezig met hun warming-up aangemoedigd door hun fanatieke vierkoppige leiding evenals onze F1.

Het was bijna 18.00 uur en het sportpark was al aardig volgestroomd met zowel HVCH- alsook onze trouwe Heeswijksupporters. Ouders, opa's en oma's, verdere familieleden en vrienden hadden tijd vrijgemaakt om onze spelers te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Zelfs de E3 spelers en begeleiders waarmee we altijd gezamenlijk trainen waren allemaal van de partij. Gehuld in blauw witte kleuren lieten ze zich van meet af aan horen. Echt klasse! De weersomstandigheden waren prima, ongeveer 5 graden en een heldere hemel. Alle ingrediënten om er een leuke voetbalpot van te maken waren dus aanwezig.

VV Heeswijk F1 mocht beginnen met de aftrap. We begonnen met dezelfde opstelling als tegen Avesteyn. Na het beginsignaal werd meteen de aanval gezocht. Iedereen zat meteen goed in de wedstrijd. Vol zelfvertrouwen werden individuele acties afgewisseld met mooie combinaties. Sven Konings, Sara Roefs, Thomas Geijbels en Quint van Roij flitsten keer op keer door de Heesche defensie, een doelpunt kon gewoon niet uitblijven. Na vijf minuten, toen Quint wederom de Heesche verdedigers te snel af was, haalde hij verwoestend met rechts uit. De bal verdween onhoudbaar in het Heesche doel. 0-1! Een ware ontlading op en om het veld. Dit doelpunt zou ons verder nog meer vertrouwen geven in een goede afloop.

Ook onze verdedigers speelden vandaag een topwedstrijd. Joep vd Akker, Pim Lucius en Rens vd Pol vormden samen met keeper Timo van Lieshout wederom een blok waar nauwelijks een doorkomen aan was. Het leek wel of elke Heeswijkspeler vleugeltjes had gekregen. Prachtig samenspel en mooie individuele acties volgden op elkaar. In de achtste minuut resulteerde dit dynamische spel tot een tweede doelpunt. De bal werd over meerdere stations van achteren naar de voorhoede gecombineerd. De HVCH spelers stonden machteloos toe te kijken, zeker nadat Sara Roefs in spitspositie werd aangespeeld. Sara draaide zich los van haar directe tegenstander en knalde onberispelijk de 0-2 tegen het net. Wat een sensatie en wat een mooi verzorgd voetbal!

HVCH F1 leek overdonderd maar wist zich goed te herpakken. HVCH F1 kenmerkte zich dit seizoen eveneens met technisch voetbal, waarbij ook bij hun de basis ligt bij een verzorgde opbouw van achteruit. De aanval die HVCH vervolgens uit het grote boek toverde was er ook eentje om in te lijsten. Ditmaal, en dat zou ook de laatste keer zijn deze wedstrijd, waren de Heesche aanvallers ons te snel af. Via prachtig combinatiespel werd vakkundig de 1-2 binnen getikt. Timo van Lieshout, die prima stond te keepen was helaas kansloos op deze inzet. Het was pas het zesde tegendoelpunt in negen competitieduels. Dat zegt wat over de kwaliteit van onze doelman en zijn verdedigers.

Het antwoord hadden we al vlug klaar. We bleven ons eigen vertrouwde aanvallende spel spelen. Sven en Quint dolden regelmatig hun directe tegenstanders en zorgden voor veel dreiging; daarnaast ontpopte Sara zich steeds meer als een ware killer. Meedogenloos knalde zij de 1-3 binnen, waarna we met voldoening de rust in gingen.

Sven verdedigde de tweede helft ons doel. Hij liet ook nu weer zien dat hij naast het voetballen ook een klasse en solide doelman is die telkens de juiste keuzes wist te maken bij spelhervattingen. Direct nadat HVCH de aftrap had genomen werd de bal veroverd en speelde Joep de bal naar Thomas. Thomas omspeelde vanaf eigen helft zijn directe tegenstander en begon aan een lange rush. Vanaf rechts, op ongeveer 15 meter, schoot Thomas diagonaal richting het Heesche doel. Ternauwernood trachtte een verdediger nog een doelpunt te voorkomen maar de bal met man belandden beiden in het doel. 1-4!

Het verzet was nu definitief gebroken. Langs de lijn werd zelfs door de Heesche trainers het verzoek gedaan of deze Heeswijkspelers te koop waren. Er volgden nog een aantal prachtige aanvallen op het Heesche doel. Schoten van Quint en Timo suisden rakelings langs het doel. De slagroom op de taart werd echter door Sara bezorgd. Met haar (zwakkere?) linkse maakte zij werkelijk het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Diagonaal schoot zij in de rechterbovenhoek, waarbij de HVCH-goalie voor de vijfde maal kansloos was. 1-5!

Even later volgde het eindsignaal waarna een explosie van gejuich volgde. De spelers en trainers vielen elkaar in de armen. Blijdschap alom en enigszins verdoofd van het besef wat deze kanjers hebben gepresteerd. De champagnekurken ontploften richting de sterrenhemel. Onze trouwe supporters begeleidden het vreugdedansje van onze spelers met een warm applaus. Wat een ontlading van zo'n mooi seizoen. Vorig jaar terwijl deze spelersgroep nog in de F2 speelde werd door de teamleiding de missie ingezet naar dit kampioenschap. Dat we daarin daadwerkelijk zouden slagen is als het mooiste sprookje...We zijn als teamleiding ontzettend trots dat we met deze spelersgroep mogen werken.

Aanstaande zaterdag om 10.00 uur worden onze kanjers in de VV Heeswijkkantine gehuldigd. Dan krijgen ze het kampioensshirt overhandigd met daarop de vier kampioensterren die ze inmiddels in hun nog zo prille voetbalcarrière hebben vergaard. Iedereen die onze F1 een warm hart toedraagt is dan van harte welkom en in de gelegenheid om deze kanjers te feliciteren!