Voetbal

141207 Heeswijk_-_RKJVVIn een herfstachtig decor op sportpark De Balledonk trapten Heeswijk en RKJVV af, voor wat een waar voetbalgevecht zou worden. Felle duels, mooie aanvallen en vier doelpunten werden aan het publiek voorgeschoteld, waarbij Heeswijk-spits Wouter van Dijke opnieuw een hoofdrol opeiste.

De Rooms Katholieke Jeugd Vereniging Vogelwijk uit Den Bosch startte met veel balvaardige spelers in het elftal en probeerde dan ook voetballend gevaarlijk te worden. Met name de aalvlugge Emin Balta zorgde daarbij voor dreiging. Het sterke Heeswijk-middenveld met Stef Adank, Danny Aarts, Tom Sleddens en Rob Tips nam na tien minuten echter de regie over door elk duel te winnen en elke tweede bal te veroveren.

Ruim een kwartier later leverde dit dan ook de verdiende 1-0 op. Aanvoerder Camiel van Doorn speelde Tips in op het middenveld, die op zijn beurt Turgay Arslan over rechts wegstuurde. Zijn afgemeten voorzet werd door wie anders dan Van Dijke snoeihard in de korte hoek binnengekopt. Na een half uur scoorde de thuisploeg vanuit een vergelijkbare aanval de 2-0. Nu werd Arslan door Van Doorn aangespeeld en middels een listig steekbal zette hij de Heeswijk-topscoorder vrij voor doelman Bouchti. Dat Van Dijke wel raad weet met dit soort ballen is inmiddels bekend. Met een droge knal voegde hij opnieuw een goal aan zijn totaal toe. Net voor rust kroop de ploeg van trainer Vd Ven nog door het oog van de naald toen de snelle Balta voor het eerst ontsnapte aan zijn uitstekende bewaker Wout Cuijpers. Gelukkig voor de blauw-witten belandde zijn inzet op de paal.

Wie na de thee te lang in de warme en gezellige kantine bleef hangen miste al direct drie gevaarlijke momenten. Vanaf de aftrap kreeg Arslan opnieuw op rechts de bal. Na zijn gebruikelijke kap- en draaiwerk leverde hij met links een perfecte voorzet af op Rob Tips, maar zijn kopbal verdween net voorlangs. Een minuut later troefde RKJVV-aanvaller Moeshin Hamria met een prachtige ‘akka’ Van Doorn op de achterlijn af en zijn voorzet werd door Balta achter de kansloze doelman Lunenburg geschoten, 2-1.

Weer een minuut later plaatste Van Doorn een vrije trap van achteruit op de borst van Van Dijke, die vervolgens rakelings over schoot. Na ruim een uur spelen bracht de 22-jarige goaltjesdief zijn totaal van deze middag wel op drie doelpunten. Een vrije trap van Adank smoorde in de muur, waarna Van Dijke er als de kippen bij was om de 3-1 op het bord te knallen. In het vervolg van de wedstrijd waren er over en weer nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De uitstekende scheidsrechter Hoeks floot na ruim 90 minuten af, waardoor de handen van het thuispubliek definitief de lucht in konden.

Volgende week staat de Bernhezer-derby bij Prinses Irene op het programma. Marc vd Ven zal ongetwijfeld weer een passend strijdplan smeden om ook de laatste wedstrijd voor de winterstop goed af te sluiten.