Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

141207 Fc_Uden_-_AvesteynNet als afgelopen weken moest Avesteyn weer genoegen nemen met een verlies. FC Uden, waar in het begin van deze competitie nog van werd gewonnen, was vandaag een maatje te groot voor de jonge selectie uit Dinther. Er was Avesteyn alles aangelegen om een goed resultaat neer te zetten om met een goed gevoel de winterstop in te kunnen gaan.

Deze hoop werd echter al snel te niet gedaan. FC Uden begon scherp aan de wedstrijd en zette direct druk op het Dintherse doel. Avesteyn werd dan ook direct teruggedrongen en kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen. FC Uden scoorde na ongeveer een kwartier de 1-0. Het was voor Avesteyn niet te hopen dat de achterstand snel zou oplopen. Dat hoefde ook niet want direct na de 1-0 kreeg Lars van Lee in een 1 op 1 situatie met de Udense keeper de kans om de 1-1 te maken. Het resultaat hiervan was symptomatisch voor situatie waarin Avesteyn verkeerd, de keeper redde de inzet van de Dintherse spits.

Tot overmaat van ramp scoorde FC Uden snel daarna de 2-0 wat tevens de ruststand was. Na de rust, met debutant Rubin van Dijk voor Stan Bosch, kwam Avesteyn iets beter in het spel. FC Uden liet zich wat terugdringen waardoor er zowaar wat aanvallende impulsen in het spel van Avesteyn te zien waren. Even was er hoop op een kentering in de wedstrijd. Er kwamen enkele situaties voor de Udense goal zonder dat er sprake was van uitgelezen kansen. Toen FC Uden ook nog de 3-0 maakte was het een gelopen koers.

Dat Rubin van Dijk nog een keer op de lat kopte was een feit maar meer dan dat zat er niet in. Dit houdt in dat de winterstop gebruikt moet worden om de het team klaar te maken voor een pittige tweede competitiehelft waarin handhaving in de derde klasse een realistisch doel dient te zijn. Potentie en talent genoeg, nu nog het daarbij gewenste resultaat!