Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2014-12-14 Prinses Irene - HeeswijkIn de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Prinses Irene en Heeswijk manoeuvreerde de ploeg uit Nistelrode zich stevig in de underdog-positie. Op het veld was het krachtsverschil niet al te groot, maar uiteindelijk kwam het verschil op de ranglijst ook in de score terug. De blauw-witten wonnen verdiend met 1-3.

Beide teams misten aan de aftrap meerdere basisspelers, maar het thuisteam leek daar in de beginfase het meeste last van te hebben. Na een kleine 20 minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord en het mag geen verrassing meer zijn dat Wouter van Dijke beide treffers op zijn naam schreef. Na een klein kwartier kon hij volledig vrijstaand op vijf meter van doelman Paul Timmers een scherpe corner van Stef Adank binnenkoppen. Niet veel later legde linksback Cristian vd Broek de bal met veel gevoel achter de Irene-defensie, opnieuw was Van Dijke alert en hij verschalkte Timmers met een droge schuiver. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd doordat het fysiek sterke middenveld met de gebroeders Van Schadewijk en Martijn van Vught meer aan voetballen toekwam. Middels voorzetten van de zijkant werd gevaar gesticht voor het doel van Patrick Lunenburg, maar de kopkansen verdwenen veelal over zijn doel. Een scherpe vrije trap van Tim vd Heijden eindigde nog op de lat, waardoor 0-2 ook de ruststand werd.

Na rust stond de uitstekend spelende Van Vught in de spits bij Prinses Irene en hij bewees daar al direct zijn waarde. Bij een hoge voorzet werd hij wat ongelukkig in de rug gelopen door Vd Broek, waarna de goed fluitende scheidsrechter Van den Wildenberg gedecideerd naar de stip wees. Aan Tim vd Brand was dit buitenkansje wel besteed en hij schoot van elf meter feilloos raak, 1-2. Het team van trainer John Meijs probeerde toen door te drukken naar 2-2, maar na een klein kwartier bracht Tom Sleddens de marge weer op twee doelpunten. Turgay Arslan ontving op links de bal en omspeelde zijn tegenstander Sander van Lith. Zijn teruggetrokken bal werd vervolgens door Sleddens met links prachtig in de bovenhoek gedraaid. In de resterende speeltijd kregen beide teams nog mogelijkheden op een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.

Over de gehele wedstrijd gezien was Heeswijk het gevaarlijkst en effectiefst geweest, dus daarom is de zege terecht te noemen. Prinses Irene zal op basis van het vandaag vertoonde spel echter ook nog veel punten gaan halen na de winterstop. Het team van trainer Marc vd Ven mag onder de kerstboom met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De gedeelde koppositie met WSC is een prachtig uitgangspunt om in 2015 mee aan het restant van dit seizoen te starten.