Voetbal

Van Dijke_rechts_kopt_de_0-1_binnenVoor Heeswijk stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd van 2015 op het programma op bezoek bij CHC in Den Bosch. Met een waterig winterzonnetje en de geur van de nabij gelegen Heineken-fabriek in de lucht floot scheidsrechter Govers om half 3 voor aanvang van de wedstrijd. Na 90 minuten was de uitkomst weer vertrouwd, Wouter van Dijke scoorde de 0-1 en doelman Patrick Lunenburg redde op de juiste momenten.

Het veld in Den Bosch was hobbelig en daardoor lastig bespeelbaar en daarbij kwam ook dat de thuisploeg hoog druk zette, waardoor Heeswijk moeizaam startte. Na 20 minuten werden de blauw-witten wat sterker en voetbalden ze zich ook beter onder de druk uit. Na 25 minuten viel de openingtreffer. Een Heeswijk-aanval over links werd onreglementair gestuit door CHC en Camiel van Doorn zette zich achter de bal. Zijn indraaiende vrije trap werd door goaltjesdief Van Dijke strak voorbij goalie Coen Burg gekopt. Daarna bleven de gasten sterker en vlak voor rust was Turgay Arslan nog dichtbij de 0-2, maar zijn inzet belandde op de paal.

Na de pauze ging de jonge ploeg van trainer Brok met meer enthousiasme en opportunisme op zoek naar de gelijkmaker. Met name Samir Johri was hierbij een plaag voor de Heeswijk-defensie. Maar zoals vaker dit seizoen stond ook vandaag keeper Lunenburg op zijn post wanneer dit van hem gevraagd werd. In de 50e minuut pakte hij een hard schot van Johri klem in de korte hoek en ruim 5 minuten later lag hij op de goede plaats toen opnieuw Johri voor hem opdook. Toen de eerste storm richting het Heeswijk-doel wat was gaan liggen kreeg ook Heeswijk mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Stef Adank was met een prachtige vrije trap op de lat erg dichtbij en ook spits Van Dijke kreeg nog enkele kansjes. Toen aanvoerder Bakkali in blessuretijd een laatste mogelijkheid ruim langs schoot konden de trouwe Heeswijkse fans opnieuw drie punten mee naar huis nemen.

Zo blijkt het succesvolle recept van de eerste seizoenshelft ook in 2015 goed voor winst en kan de ploeg van trainer Marc vd Ven met een goed gevoel gaan genieten van het aanstaande carnavalsfeest. Het feit dat medekoploper WSC verrassend gelijk speelde, en Heeswijk zich dus voor 2 weken alleen koploper van de 2e klasse F mag noemen, zal de biertjes nog beter laten smaken!