HeeswijkNa het verlies tegen EVVC mochten de Heeswijkers vandaag aantreden in Drunen tegen het sterke RKDVC. Ondanks de diverse schorsingen en blessures hadden de gasten lang zicht op een resultaat, maar uiteindelijk stond er een keiharde 4-1 stand op het scorebord.

Met een compleet nieuwe voorhoede en enkele wijzigingen op het middenveld startte Heeswijk aan de wedstrijd op het zware hoofdveld van RKDVC. De wedstrijd ging gelijk op en beide doelmannen werden slechts beperkt op de proef gesteld. Heeswijk werd het gevaarlijkst toen een indraaiende vrije trap van Camiel van Doorn van dichtbij over werd gekopt door Juul Heerkens. De gastheren waren vooral dreigend uit standaardsituaties. Net toen iedereen dacht dat de rust met de brilstand bereikt zou worden, viel er toch een doelpunt. Scheidsrechter Senders vergiste zich door een mislukte voorzet van Guus Berens onterecht te promoveren tot hoekschop. Tot vreugde van het thuispubliek wist Martijn van Esch uit die corner echter de 1-0 binnen te koppen.

Na de thee begon de uitploeg sterk. Middels enkele goede aanvallen werd gevaar gesticht voor het Drunense doel. Een scherpe voorzet van rechts werd zelfs door doelpuntenmaker Van Esch via de lat over zijn eigen doel gewerkt. Na ruim 10 minuten in het 2e bedrijf beloonde de ploeg van trainer Marc vd Ven zichzelf. Middels een mooie combinatie tussen Dirk Verdonk en Cristian vd Broek werd laatstgenoemde vrijgespeeld aan de linkerkant. Zijn strakke voorzet werd door Rob Tips bij de eerste paal keurig verwerkt tot doelpunt, 1-1. Heeswijk zette aan om door te drukken, maar 3 minuten later stonden de Drunenaren weer op voorsprong. Bij een voorzet van links kreeg rechtsbuiten Nafis Alkan iets te veel ruimte en zijn volley verdween buiten bereik van doelman Lunenburg in de lange hoek. Nog eens 3 minuten later kreeg aanvoerder Ruud van Son opnieuw bij een corner te veel ruimte, waardoor het zowaar 3-1 stond. In het vervolg bleef Heeswijk zoeken naar de aansluitingstreffer, maar alleen via een counter wist Jorg van Oijen in de slotfase nog te scoren voor het thuisteam.

Op het veld was het verschil aanzienlijk kleiner dan de uitslag doet vermoeden, maar de terechte conclusie is wel dat er geen punten meegenomen konden worden naar sportpark De Balledonk. Aan Heeswijk de taak om volgende week tegen Sparta ’25 te laten zien dat de fantastische eerste seizoenshelft ook in 2015 doorgezet kan worden.