Heeswijk-Sparta 25Na de derde verliespartij op rij is de terechte conclusie dat het team van trainer Marc vd Ven in een voorjaarsdip terecht is gekomen. In de sterke beginfase vergat de thuisploeg zichzelf te belonen tegen Sparta ’25 uit Beek en Donk en daar maakten de gasten in het vervolg van de wedstrijd dankbaar gebruik van, 1-5.

De blauw-witten startten zeer sterk aan de wedstrijd die door scheidsrechter Van Bekkum op een zonnig sportpark De Balledonk op gang werd gefloten. Middels goede druk naar voren en veel beweging voorin namen de Heeswijkers het initiatief. Na 10 minuten leverde dit al de eerste kans op. Turgay Arslan stuurde Danny Aarts diep en op het moment dat hij doelman Verhoeven omspeelde werd de behendige Heeswijk-middenvelder onderuit getikt. Aarts eiste vervolgens zelf de penalty op, maar tot ontzetting van het thuispubliek wist Verhoeven zijn fout te herstellen door de strafschop uit de hoek te tikken. De gastheren gingen echter goed met deze tegenslag om en bleven de sterkere ploeg. Na een kleine 25 minuten veranderde plotseling alles. Thijs Kluijtmans kon een inworp aannemen in de Heeswijk-zestien en via de kluts rommelde hij de bal vervolgens ook langs Sten vd Berg. Met een punter in de korte hoek verschalkte hij keeper Lunenburg en zette daarmee de 0-1 op het bord. Het werd nog erger voor het thuisteam toen Frank Dankers niet goed gedekt werd door Camiel van Doorn en uit een corner keihard de 0-2 binnen kon koppen. Heeswijk snakte vervolgens naar de rust en liep geen verdere schade op.

De pauze had het thuisteam zichtbaar goed gedaan, want opnieuw kende Heeswijk een goede start. Echte kansen leverde dit niet direct op maar het leek een kwestie van tijd tot de aansluitingstreffer zou vallen. Opnieuw viel het doelpunt echter aan de andere kant. Na bijna een uur spelen mocht Heeswijk een vrije trap nemen halverwege de helft van Sparta, maar 20 seconden later stond de 0-3 op het bord. De weggekopte bal werd diep gespeeld op Ruud-Jan Happe, die met een bekeken stift de beslissing bracht in de wedstrijd. Daarna lukte er weinig meer bij de Heeswijkers, alleen Tom Sleddens scoorde na een keurige actie op knappe wijze nog de 1-3. Niet veel later mochten de Spartanen echter een penalty nemen, na een slimme actie van Kluijtmans. Ankersmit scoorde overtuigend de 1-4 en vlak voor tijd bepaalde de ingevallen Van Lieshout de eindstand zelfs op 1-5.

Volgende week komt nummer drie van de ranglijst Helvoirt op bezoek en dit betreft een inhaalduel uit de 2e periode. Aangezien Heeswijk daarin nog steeds een uitstekende positie inneemt is het zaak voor trainer Vd Ven om zijn mannen weer op het juiste spoor te krijgen, om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.