Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Jeugd HeeswijkVoor trainer Marc vd Ven was het opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen de bezoekende nummer 3 van de ranglijst, Helvoirt. Tot verrassing van velen werd Wout Claassen in de spits geposteerd en dit bleek een meesterzet van de Heeswijk-coach. Met een assist en een doelpunt was Claassen er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat er, ondanks de 0-1 ruststand, een 2-1 eindstand op het scorebord stond. Door het gelijke spel van EVVC leverde dit tevens de 2e periodetitel op!

Aanvankelijk zag het er op sportpark De Balledonk niet naar uit dat er een feestje gevierd kon gaan worden. Al na 6 minuten kwam een voorzet van Collin vd Bergh bij de levensgevaarlijke Rico de Laat terecht. Zijn schot kwam tegen de hand van Wout Cuijpers en scheidsrechter Ooms kon niets anders dan een penalty toekennen. De Laat kan je vanaf 11 meter wel om en boodschap sturen en hij zorgde voor 0-1. Na 3 nederlagen op rij was het des te knapper dat Heeswijk ondanks deze nieuwe tegenslag de mouwen opstroopte en onder leiding van een ijzersterke Tom Sleddens het heft in handen nam. Danny Aarts was met een poeier van ruim 25 meter dichtbij de gelijkmaker en een doelpunt van Rob Tips werd vanwege buitenspel afgekeurd. De bezoekers bleven loeren op een counter via de razendsnelle buitenspelers, maar doelpunten vielen er tot aan de rust niet meer.

Na de pauze gingen de blauw-witten met nog meer strijdlust op zoek naar de gelijkmaker. In eerste instantie kreeg Helvoirt in de tegenstoot nog enkele kansen. Menno van Hattum schoot net voorlangs en doelman Patrick Lunenburg was met enkele stijlvolle reddingen ook weer belangrijk voor zijn team. Na ruim een uur was het echter Wout Claassen, debuterend in Heeswijk 1, die de hoofdrol opeiste. Na een uitstekende actie op rechts van Turgay Arslan belandde zijn lage voorzet bij de sterk spelende spits. Hij legde de bal perfect terug op de inkomende Stef Adank die in de korte hoek de 1-1 aan liet tekenen. De thuisploeg bleef daarna doordrukken om op die manier de winst naar zich toe te trekken. Een kwartier voor tijd werd de inzet beloond. Claassen liep door op een terugspeelbal op Helvoirt-doelman Jordy vd Zande. Hij raakte het speeltuig vervolgens maar half en Claassen was er als de kippen bij om de bal met links in het Helvoirt-doel te schieten. De gasten werden in de slotfase nog gevaarlijk vanuit een scherp indraaiende vrije trap, maar toen Lunenburg de bal opnieuw veilig in zijn handen had kon het feest in de Heeswijk-kantine losbarsten.

Door de periodetitel heeft het team van Vd Ven zich verzekerd van een mooi toetje aan het eind van de competitie. Volgende week wacht Best Vooruit en dan is het aan Heeswijk om koploper WSC het zo moeilijk mogelijk te maken in het restant van deze competitie.