Heeswijk-WSC1Op een kletsnat sportpark De Balledonk was thuisploeg Heeswijk 70 minuten lang de bovenliggende partij in de topper tegen koploper WSC. Nadat doelpuntenmaker Wout Cuijpers echter na zijn 2e gele kaart moest vertrekken bogen de Waalwijkers de 1-0 nog om naar 1-4.

Scheidsrechter Hoeks had het veld goedgekeurd en dus werd er om half drie afgetrapt op een door de regen steeds slechter wordende grasmat. Het thuisteam nam direct het initiatief door op het middenveld de duels te winnen en middels snelle combinaties de spitsen aan het werk te zetten. Hierbij kreeg de van een schorsing teruggekeerde Wouter van Dijke de eerste kans, maar zijn inzet was te zacht om doelman Vaessen te verschalken. Via Rudy Pelham werden de gasten voor rust nog het gevaarlijkst toen zijn schot via de buitenkant van de paal naast ging. Daarna was het thuisteam nog dreigend via opnieuw Van Dijke, Turgay Arslan en Danny Aarts, maar gescoord werd er niet.

In de rust was de middencirkel ondertussen veranderd in een ware modderpoel, maar de bal bleef rollen en Heeswijk bleef beter. Na ruim 10 minuten spelen werd de tomeloze inzet ook beloond. Stef Adank werd diepgestuurd over rechts en nadat hij 2 tegenstanders gepasseerd had legde hij de bal breed op de mee opgekomen Wout Cuijpers die de 1-0 binnenschoot. Grote vreugde bij het team van trainer Marc vd Ven en alle supporters, want met deze stand was de spanning in de strijd om het kampioenschap weer volledig terug. WSC ging vervolgens wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de Heeswijk-defensie bleef redelijk eenvoudig overeind. Tot een ongelukkig moment in de 71e minuut alles veranderde.

De ingevallen Le Couvreur werd diep gestuurd richting het doel van Patrick Lunenburg, maar doelpuntenmaker Cuijpers stopte hem door middel van een overtreding af. Dit betekende zijn 2e gele kaart en dus moesten de gastheren de voorsprong in het restant van de wedstrijd in ondertal verdedigen. De lijstaanvoerders voerden de druk verder op en voelden dat ze het kampioenschap definitief hun kant op konden trekken. Met minder dan een kwartier te spelen zwichtten de blauw-witten dan toch voor de individuele kwaliteit van de Waalwijkers. Met 2 schitterende doelpunten van buiten de zestien meter van Van Ooijen en aanvoerder Pelham werd de score 1-2. Wouter van Dijke had de 2-2 vervolgens nog op zijn schoen, maar opnieuw was Vaessen een sta in de weg. Omdat Heeswijk bleef jagen op de gelijkmaker liep de score in de slotfase nog op naar 1-4 en daarmee lijkt de kampioen in de 2e klasse F bekend.

Heeswijk-WSC

Trainer Vd Ven kan zich met zijn team vanaf nu gaan voorbereiden op de nacompetitie en zal daarvoor in de komende wedstrijden het goede gevoel willen vasthouden. Ondanks de geflatteerde nederlaag kan Heeswijk namelijk toch met een prima gevoel terugkijken op de geleverde strijd en het vertoonde spel tegen de sterkste ploeg in deze klasse.

Foto’s: Strijd om de bal en Vreugde na de 1-0 van Wout Cuijpers (foto’s Hans Heesakkers)