ODC HeeswijkOndanks een prima eerste half uur en een 0-1 voorsprong moest Heeswijk de punten op bezoek in Boxtel toch aan ODC laten. De sterke spitsen van het thuisteam brachten hun club vlak voor rust op fraaie wijze op voorsprong en in het vervolg van de wedstrijd haalden ze met name door vervelend gedrag het tempo uit de wedstrijd. In de counter liep de score nog op naar 4-1.

Opnieuw moest trainer Marc vd Ven door blessures en schorsingen puzzelen om de juiste elf aan de aftrap te krijgen. Dat dit hem goed gelukt was bleek al snel, want de Heeswijkers pakten direct het initiatief in de wedstrijd. Na ruim een kwartier werd dit overwicht beloond. Camiel van Doorn stuurde Wouter van Dijke diep vanuit een vrije trap en de spits werd vlak voor doelman Teun van Gestel onreglementair gestuit. Stef Adank benutte de toegekende strafschop feilloos, 0-1. Daarna bleef Heeswijk sterker en was het wachten op de 0-2. Een moment van onoplettendheid na ruim een half uur spelen veranderde het wedstrijdbeeld echter drastisch. Een verre ingooi vanaf de middenlijn werd door de sterke ODC-spits Remco Schellekens op de borst meegenomen en omdat de Heeswijk-defensie niet doortastend genoeg ingreep kon hij de mee opgekomen Bart Dammers vrij voor keeper Lunenburg zetten. Met een fraaie stift in de verre hoek liet hij zien waarom hij topscorer is van de Boxtelnaren, 1-1. Een kleine tien minuten later werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Een afgeslagen voorzet op de ODC-zestien leek door Tom Sleddens opgepikt te kunnen worden, maar door een duw in de rug miste hij de bal en viel die voor de voeten van de jubilerende Rob Scholten. Met een prachtige diepe bal zette hij Schellekens aan het werk en omdat Van Doorn en Vd Broek te aanvallend opgesteld stonden, mocht de ODC’er alleen op Lunenburg af. Middels een fraaie lob wist hij te scoren, zodat de gastheren met een voorsprong mochten gaan rusten.

Na rust begon Heeswijk opnieuw sterk en kreeg Sleddens direct een schietkans op de gelijkmaker. Helaas ging zijn poging over het doel van Van Gestel. De gasten bleven drukken en ODC beperkte zich tot counteren en het ritme uit de wedstrijd halen. In de counter was het team van trainer Vd Berg wel dodelijk effectief. Bas vd Pasch en opnieuw Dammers bouwden de score uit naar 4-1. Daarna kwam er van voetballen niet veel meer terecht en liet met name spits Schellekens zich van zijn slechtste kant zien door veelvuldig te provoceren, waarvoor hij uiteindelijk ook de rode kaart kreeg van scheidsrechter Van Yren. In het tumult werd ook trainer Vd Ven naar de tribune verwezen. Heeswijk kwam in het vervolg alleen via een vrije trap van Stef Adank nog dicht bij een treffer, maar de terechte overwinning voor ODC kwam niet meer in gevaar.

Volgende week ontvangt Heeswijk Prinses Irene uit Nistelrode voor een onvervalste Bernhezer-derby. Aan de blauw-witten de taak om het goede gevoel van voor de winterstop weer te vinden, zodat men sterk aan de nacompetitie kan beginnen.