Avessteyn 1Avesteyn kon vandaag goede zaken doen als van DAW gewonnen zou worden. Lijfsbehoud in de derde klasse zou dan nagenoeg gerealiseerd zijn. Dit had voor de spelers van Avesteyn meer dan voldoende moeten zijn om te knokken om de punten. Je zou een tot op het bot gemotiveerd team verwachten maar dat was niet zien in de wedstrijd. DAW troefde Avesteyn af in de duels en was vooral op de Dintherse speelhelft te zien. Dat dit ook in doelpunten omgezet werd bleek ook een feit. Na ruim een half uur spelen kwam DAW op voorsprong na ongelukkig en ongeconcentreerd verdedigingswerk. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet wezenlijk. Tien minuten daarna kwam DAW zelfs op een 2-0 voorsprong na een knappe aanvallende actie van de DAW-spits waar Avesteyn geen antwoord op had. Dit was ook de ruststand. Dit alles was niet echt van invloed op het wedstrijdbeeld van de tweede helft. Avesteyn bleef machteloos en DAW bleef sterker in het geheel. Avesteyn deed nog een poging door een extra middenvelder in te brengen en wat meer risico te gaan nemen door één op één te gaan spelen. Het mocht niet baten. Het werd een bittere maar terechte nederlaag. Hieruit kunnen nog geen definitieve conclusies getrokken worden maar dat er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om lijfsbehoud te realiseren, mag duidelijk zijn!