Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Heeswijk-Prinses IreneIn december had Heeswijk aan eerste ontmoeting in Nistelrode al drie punten overgehouden en ook de tweede Bernhezer-derby van het seizoen eindigde in blauw-wit voordeel. Een vrijuit spelende thuisploeg was sterker dan het tegen degradatie strijdende Prinses Irene, 2-1. Wouter van Dijke liet na enkele doelpuntloze maanden weer nadrukkelijk van zich horen met twee prima goals.

De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd en met name het sterke middenveld met Danny Aarts, Stef Adank, Rob Tips en Dirk Verdonk zorgde ervoor dat Heeswijk een overwicht kon creëren. Over en weer waren er al enkele kleine kansjes geweest toen Michel van Druenen na ruim een kwartier spelen de verdedigende stellingen verliet en langs spits Van Dijke opdook. De diepe bal van Camiel van Doorn werd door de verdediger knap gecontroleerd en middels een perfect één-tweetje zette hij de Heeswijk-topscoorder vrij voor doelman Joris Pennings. Met een droge schuiver zette Van Dijke de 1-0 op het scorebord. Daarna bleef het thuisteam sterker en werden er via enkele mooie combinaties nog wat mogelijkheden gecreëerd, maar tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Cairo werd er niet meer gescoord. Het wat afwachtende Prinses Irene werd via Tim vd Brand nog een keer gevaarlijk, maar keeper Patrick Lunenburg liet zich weer van zijn beste kant zien.

Direct na rust leek de wedstrijd al beslist te worden toen Van Dijke met zijn tweede goal van de middag de 2-0 aan liet tekenen. Ditmaal was Rob Tips de aangever en opnieuw liet de goaltjesdief met een harde knal zien dat hij richting de nacompetitie zijn topvorm weer aan het benaderen is. Het thuispubliek dacht dat de drie punten daarmee binnen waren, maar na ruim een uur spelen nam Tim vd Heijden een afgeslagen vrije trap ineens op de linkerpantoffel en zijn schot was Lunenburg te machtig waardoor de aansluitingstreffer een feit was. Op dat moment kwam er ook wat meer spirit in het spel van de gasten en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Heeswijk had de wedstrijd in het vervolg in de counter kunnen en misschien ook wel moeten beslissen, maar met name de sterk spelende Çetin Alpdogu ontbrak het aan geluk in de afwerking. In de absolute slotfase kreeg Martijn van Vught van dichtbij nog een schietkans voor de formatie uit Nistelrode, maar opnieuw bewees Lunenburg zijn waarde.

Voor Heeswijk een mooie stap om met een goed gevoel richting nacompetitie te gaan. Voor Prinses Irene is het noodzaak om de spirit van het laatste gedeelte van de wedstrijd vast te houden voor het restant van de competitie, zodat ze nog genoeg punten halen om in de 2e klasse te blijven.