Avesteijn-Berghem sportAvesteyn is bezig aan de laatste fase van de competitie waarin ieder punt van levensbelang is voor handhaving in de derde klasse. Het is de meest spannende competitie van Nederland wordt wel gezegd, er zijn nog steeds 6 teams die kampioen kunnen worden. Avesteyn hoort hier niet bij, dit team vecht tegen degradatie. Vandaar dat winst tegen het reeds gedegradeerde Berghem Sport een must was om in ieder geval boven DAW te blijven en dus buiten de degradatiestrijd.
Daar zag het lange tijd niet naar uit. Avesteyn toonde geen geestdrift en absolute wil om te willen. Berghem Sport kreeg het idee dat er nog wel wat te halen viel en toonde zowaar veel meer initiatief dan Avesteyn zonder echter tot grootse daden te komen. Voor de rust was er dan ook sprake van een matige pot. Na rust werd er bij Berghem gewisseld, twee spelers (zeker niet de minsten) verlieten het veld. Daarna werden bij Avesteyn twee frisse aanvallers (Joost van der Heijden en Rens van Vugt) ingebracht. Het spelbeeld kantelde wat en Avesteyn nam iets meer het initiatief. Er ontstonden zelfs kansen en uit een van die kansen viel de 0-1 door een kopbal van Stan de Laat. Overigens gingen er stemmen op dat de bal niet volledig over de lijn zou zijn geweest. De scheidsrechter stond echter goed opgesteld en besliste in Dinthers voordeel. De rest van de wedstrijd werd het nog spannend.
Ondanks dat Berghem met 10 man stond (geen wissels meer en een extra geblesseerde speler), drongen zij nog stevig aan. Na 96 minuten blies de scheidsrechter voor het einde. De drie punten waren binnen voor Avesteyn. Omdat DAW ook won komt het op de laatste wedstrijd tegen Rhode aan of nacompetitie voorkomen kan worden. Bij winst op Rhode, dat vandaag afhaakte voor het kampioenschap maar nog kan gaan voor een periodekampioenschap, is dat een feit. Dat Avesteyn ook nog voor de periode zou kunnen gaan is een pikant detail, maar zeker niet noodzakelijk".

Verslag: Joep Adank